Focar de Coronavirus la CSM Botoșani! Cătălin Stoleru confirmă! 12 jucători sunt pozitivi

Focar de Coronavirus la CSM Botoșani! Cătălin Stoleru confirmă! 12 jucători sunt pozitivi

CSM Botoșani trece prin momente delicate. Deși duminică ar fi trebuit să evolueze în cel de-al doilea turneu din cadrul Ligii Zimbrilor, rezultatele testelor Covid-19 arată că nu mai puțin de 12 jucători au fost infectați cu coronavirus.

„Prin prezenta vă informăm că urmare a efectuării testelor medicale recoltate ieri 28.09.2020 a 12 persoane din cadrul clubului nostru ce urma a se deplasa la turneul de la Sfantu Gheorghe contând pentru etapele nr. 4-9 din Liga Națională de Handbal Masculin din perioada 4-11 octombrie a.c., am fost sunat de către un medic de la DSP Botoșani în cursul dimineții respectiv în jurul orei 8.30 și am fost anunțat că la CSM Botoșani a fost declarat focar Covid având în vedere numărul mare de perosane infectate urmând a urma cu toții procedurile de carantinare.

Conform procedurilor FRH am anunțat imediat pe dl. Iulian Stamate telefonic.  Țin să menționez faptul că am fost în perioada 11-17 septembrie cantonați la hotel Park Sfantu Gheorghe unde am participat la Turneul final de promovare în Liga 1 și primele 3 etape ale Ligii Zimbrilor. În toată această perioadă jucătorii nu au simțit simptome de boală, noi făcând testele și fiind negativi la ambele teste dinaintea turneului.

Începând cu data de 24 unii jucători au simțit simptome de răceală, medicul echipei recomandându-le tratamente personalizate tuturor. Având în vedere aparițiile în presă despre focare sau jucători depistați pozitiv și la alte echipe din Liga 1 care au participat la turneu respectiv, CSM Bacău, Dinamo, Minaur Baia Mare, CSU Suceava (unde se pare conform spuselor jucătorilor că ar fi apărut primul caz de febră in timpul turneului ), CSM Făgaraș, CSM Reșița, etc. drept urmare am luat decizia impreună cu antrenorul Florin Ciubotariu să efectuăm teste de control COVID 19.

Menționez de asemenea că o parte dintre jucători se află cazați la Hotel Raspodia și alții la locuințele lor personale. Pentru orice detalii în legătură cu ancheta epidemiologica va stau la dispoziție”, se arată în adresa trimisă de Cătălin Stoleru Federației Române de Handbal.

Rămâne de văzut dacă Federația Română de Handbal va decide suspendarea turneului, având în vedere că mai multe formații au jucători infectați, sau formațiile ce nu vor putea participa la turneul semifinal vor pierde toate cele 6 meciuri.

În curs de actualizare.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: CSM Politehnica Iaşi - FC Botoşani, ora 17.00! Derby-ul Moldovei!

astăzi, 10:38
165

Derby-ul Moldovei se joacă astăzi, de la ora 17:00, în Copou. Ca niciodată, meciul de astăzi, va fi și unul al orgoliilor rănite, având în vedere că cele două echipe se află...

Conform specialiștilor, astăzi, 18 ianuarie, este cea mai deprimantă zi a anului

astăzi, 09:39
486

Luni, 18 ianuarie, este „Blue Monday” (lunea tristă), o denumire din engleză ce desemnează cea mai deprimantă zi a anului 2021. Această titluatură se atribuie celei de-a treia zi de ...

Cătălin Silegeanu: PRO ROMÂNIA are nevoie de o conducere aleasă, nu impusă !

astăzi, 08:56
256

Comunicat:Ceea ce s-a întâmplat la finalul săptămânii trecute în partidul în care activez în prezent, respectiv PRO România, denotă faptul că fostul c...