Focar de Coronavirus la CSM Botoșani! Cătălin Stoleru confirmă! 12 jucători sunt pozitivi

Focar de Coronavirus la CSM Botoșani! Cătălin Stoleru confirmă! 12 jucători sunt pozitivi

CSM Botoșani trece prin momente delicate. Deși duminică ar fi trebuit să evolueze în cel de-al doilea turneu din cadrul Ligii Zimbrilor, rezultatele testelor Covid-19 arată că nu mai puțin de 12 jucători au fost infectați cu coronavirus.

„Prin prezenta vă informăm că urmare a efectuării testelor medicale recoltate ieri 28.09.2020 a 12 persoane din cadrul clubului nostru ce urma a se deplasa la turneul de la Sfantu Gheorghe contând pentru etapele nr. 4-9 din Liga Națională de Handbal Masculin din perioada 4-11 octombrie a.c., am fost sunat de către un medic de la DSP Botoșani în cursul dimineții respectiv în jurul orei 8.30 și am fost anunțat că la CSM Botoșani a fost declarat focar Covid având în vedere numărul mare de perosane infectate urmând a urma cu toții procedurile de carantinare.

Conform procedurilor FRH am anunțat imediat pe dl. Iulian Stamate telefonic.  Țin să menționez faptul că am fost în perioada 11-17 septembrie cantonați la hotel Park Sfantu Gheorghe unde am participat la Turneul final de promovare în Liga 1 și primele 3 etape ale Ligii Zimbrilor. În toată această perioadă jucătorii nu au simțit simptome de boală, noi făcând testele și fiind negativi la ambele teste dinaintea turneului.

Începând cu data de 24 unii jucători au simțit simptome de răceală, medicul echipei recomandându-le tratamente personalizate tuturor. Având în vedere aparițiile în presă despre focare sau jucători depistați pozitiv și la alte echipe din Liga 1 care au participat la turneu respectiv, CSM Bacău, Dinamo, Minaur Baia Mare, CSU Suceava (unde se pare conform spuselor jucătorilor că ar fi apărut primul caz de febră in timpul turneului ), CSM Făgaraș, CSM Reșița, etc. drept urmare am luat decizia impreună cu antrenorul Florin Ciubotariu să efectuăm teste de control COVID 19.

Menționez de asemenea că o parte dintre jucători se află cazați la Hotel Raspodia și alții la locuințele lor personale. Pentru orice detalii în legătură cu ancheta epidemiologica va stau la dispoziție”, se arată în adresa trimisă de Cătălin Stoleru Federației Române de Handbal.

Rămâne de văzut dacă Federația Română de Handbal va decide suspendarea turneului, având în vedere că mai multe formații au jucători infectați, sau formațiile ce nu vor putea participa la turneul semifinal vor pierde toate cele 6 meciuri.

În curs de actualizare.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din 2021 întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

astăzi, 20:38
443

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate că de anul viitor întregul ...

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

astăzi, 20:03
254

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primă...

Fermierii din trei comune din Botoșani nu-și mai pot adăpa animalele în râul Burla în urma accidentului ecologic de la Depozitul Ecologic de Deșeuri Stăuceni

astăzi, 19:36
488

Primăriile comunelor Stăuceni, Gorbănești și Blândești au fost anunțate astăzi că adăparea animalelor în râul Burla este interzisă. Zeci de familii din cele trei comune r...