Dinamo II - FC Botoşani 1-1 (0-1): Egalii `câinilor`

Timp de o repriză FC Botoşani a fost superioară la aproape toate capitolele, după care câinii au muşcat o dată în debutul actului secund, obţinând un rezultat de egalitate. Până la urmă acest rezultat de egalitate, este util şi pentru FC Botoşani care a obţinut un punct pe terenul uneia din formaţiile puternice din serie şi care a beneficiat de aportul unor jucători precum Osvaldo Miranda, Vranjkovic, Ze Diabate sau Attoukoura.

Debut bun de partidă

Încă din primul minut, Emil Ursu, antrenorul principal al formaţiei Dinamo II a trimis în teren o serie de jucători ce fac parte din lotul primei echipei, precum Ze Diabate, Vranjkovic sau Miranda, fotbalişti transferaţi pe sume importante. Acest lucru nu i-a speriat pe tinerii jucători botoşăneni care au început foarte bine partida şi după o ocazie a africanului Keita (8), fundaşul central Răzvan Tincu a reuşit să deschidă scorul, executându-l pe Matache cu un şut plasat din interiorul careului. Reuşita echipei FC Botoşani a fost oarecum surprinzătoare, deoarece în acest start de campionat, echipa pregătită de Leo Grozavu, era obişnuită să primească gol, după care să revină. Golul primit în debutul partidei, i-a trezit pe dinamovişti care au ieşi la joc şi au beneficiat de două bune situaţii de a marca. Prima i-a aparţinut lui Vranikovjc în minutul 14, după care opt minute mai târziu, argentinianul Osvaldo Miranda la luat la ţintă pe goalkeeperul botoşănean Vasile Prisacă. Deşi erau în avantaj, fotbaliştii botoşăneni nu s-au cantonat în apărare ci au încercat să mai puncteze încă o dată pentru a intra la cabine cu un avantaj liniştitor, numai că nici Ghiceanu şi nici Kone nu l-au putut învinge pe goalkeeperul dinamovist Matache. Deşi meciul a avut un ritm bun, ocaziile de poartă au fost din ce în ce mai rare pe finalul primei reprize. Astfel, după 45 de minute FC Botoşani conducea pe Dinamo II cu 1-0 şi se profila o nouă victorie a `găştii nebune`.

Gol stupid

Nici bine nu a început actul secund, că Dinamo II reuşea egalare prin căpitanul Bucşă care a încercat să centreze, goalkeeperul botoşănean Vasile Prisacă, s-a poziţionat greşit, iar mingea intrat în poartă. Comparativ cu primele patru jocuri din acest sezon, FC Botoşani nu a mai reuşit să revină în joc după ce a încasat un gol. Doar africanul Keita Souleiman, adus în această vară la echipei i-a mai dat emoţii lui Matache. De partea cealaltă, nici dinamoviştii nu s-au arătat foarte periculoşi, având câteva oportunităţi, dar care au fost rezolvate fie de Vasile Prisacă fie de defensiva botoşăneană. Până la urmă, partida Dinamo II - FC Botoşani, s-a încheiat la egalitate 1-1, un rezultat echitabil şi în acelaşi timp pozitiv pentru formaţia pregătită de Leo Grozavu.

Jucători de 1,7 milioane de euro

Patru dintre jucătorii trimişi de Emil Ursu, antrenorul principal al echipei Dinamo II, în teren în partida cu FC Botoşani au costat numai puţin de 1,7 milioane de euro. Cel mai scump a fost argentinianul Osvaldo Miranda, care a fost adus ca înlocuitor a lui Claudiu Niculescu, şefii grupării din Ştefan cel Mare plătind numai puţin de un milion de euro formaţiei Gimnasia Jujuy din Argentina. Un alt jucător important ce evoluează la Dinamo II, este Vojslav Vranjkovic. Pentru mijlocaşul sârb, Dinamo a plătit clubului Pandurii Tg. Jiu 400.000 de euro. Alţi doi jucători, fundaşul Ze Diabate şi Annoh Attounkoura, au ajuns la Dinamo, la solicitarea lui Mircea Rednic, dinamoviştii plătind pe cei doi jucători, ambii în vârstă de 18 ani, 300.000 de euro.

Trei meciuri într-o săptămână

FC Botoşani a încheiat cu bine o săptămână în care a avut de disputat trei meciuri, din care două în campionat şi unul în Cupa României. Dacă în Cupa României se poate spune că FC Botoşani nu a întâlnit un adversar foarte dificil, Ecologistul Luceafărul Mihai Eminescu, fiind totuşi o echipă ce vine din eşalonul patru al fotbalului românesc, în schimb CSM Ploieşti a fost un obstacol greu de trecut. După o victorie cu CSM Ploieşti şi calificarea în fazele superioare ale Cupei României, în detrimentul formaţiei Ecologistul Luceafărul Mihai Eminescu, FC Botoşani a întâlnit în deplasare pe Dinamo II, de asemenea un adversar puternic, ce beneficiază de jucători de la prima echipă. 

Casetă:

 

 

Dinamo II - FC Botoşani 1-1 (0-1)

 

 

Au marcat: Bucşă (50) / Tincu (9)

Dinamo II: Matache - Nae, Corcoveanu, Ze Diabate, Grigore - Bucşă (cpt), Manu, Petrescu (73 Marcu), Vranjkovici (46 Attoukoura) - Damaschin (90 Lemnaru), Miranda. Antrenor Emil Ursu

FC Botoşani: Prisacă - Such, Papp (cpt), Tincu, Acsinte - Keita, Ciornei (75 Ştefoi), Balaban (22 Nicodim), Caragea (60 Pleniceanu) - Ghiceanu, Kone. Antrenor Leo Grozavu.

Arbitri: Dan Monea (Cluj) - Eduard Cângaşu (Ploieşti), Florin Păunescu (Rm. Vâlcea) - Florin Constantin (Ilfov)

Observator: Laurenţiu Vărgatu (Brăila)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fostul șef al ISU Botoșani, Radu Anton, s-a stins din viață în urma unui infarct

Vineri, 25 Septembrie 2020
1583

Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) din Botoșani este în doliu. Fostul inspector șef Radu Anton s-a stins din viață, la vârsta de 60 de ani. Decesul a fost dec...

Lansare de carte inedită. Profesorii Otilia și Marinică Sandu au adunat între coperți activități de învățare în familie

Vineri, 25 Septembrie 2020
240

Duminică, 21 septembrie a.c., la Casa de Cultură din Coțușca, profesorii Otilia și Marinică Sandu au lansat un volum de carte inedit, intitulat „Activități de învățare în f...

Măsuri pentru atragerea donatorilor la Centrul de Transfuzii

Vineri, 25 Septembrie 2020
322

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine (CTS) din Botoșani au luat măsuri speciale pentru a atrage donatorii.Din cauza crizei foarte mare de sânge, CTS va fi deschis și sâm...