Din sezonul următor, în prima ligă din România vor juca 16 echipe

Din sezonul următor, în prima ligă din România vor juca 16 echipe

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis astăzi, joi, după consultarea membrilor Comitetului Executiv, creșterea numărului de echipe din Liga I de la 14, la 16, începând cu sezonul 2020-2021.

Pentru moment, decizia ajută Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului pentru că nu şi-a putut disputa cinci meciuri ca urmare a cazurilor de COVID-19 din lot, și care scapă astfel de retrogradare.

Noul sistem competițional presupune că toate clasamentele au fost înghețate și vor rămâne cum sunt acum, nu se va mai face nicio medie de puncte.

Chindia Târgoviște va juca barajul pentru Liga 1 cu CS Mioveni, duminică 9 august/miercuri 12 august.

Sezonul viitor vor fi 16 echipe în Liga 1: 6 în play-off, 10 în play-out.

Play-out-ul va avea o singură serie cu 10 echipe și meciurile se vor juca în manșă unică.

În play-off va fi dublă-manșă.

Ultimele 2 echipe - locurile 15-16 - vor retrograda direct.

Locurile 13-14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3-4 din Liga 2.

Liga 1 a avut cel mai recent 16 echipe în ediția 2005-2006, un sezon de glorie pentru fotbalul românesc, în care Steaua și Rapid s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Deputatul Mihaela Huncă: „La mulţi ani, Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!”

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
111

Comunicat de presă:Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de c...

Botoșăneni răniți într-un accident rutier petrecut în Suceava

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
762

Doi botoșăneni au ajuns la spital, după ce au fost victimele unui accident rutier petrecut vineri, în localitatea Ilișești din județul Suceava.Ancheatatorii au stabilit că un bărbat ...

Dorohoian băgat în spital de propriul cal

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
222

Un bărbat de 80 de ani din Dorohoi, care a ajuns la Urgenţe în stare gravă. Acesta se pregătea să bage calul în grajdul casei, însă, animalul s-a speriat de un câine şi ...