Din sezonul următor, în prima ligă din România vor juca 16 echipe

Din sezonul următor, în prima ligă din România vor juca 16 echipe

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a decis astăzi, joi, după consultarea membrilor Comitetului Executiv, creșterea numărului de echipe din Liga I de la 14, la 16, începând cu sezonul 2020-2021.

Pentru moment, decizia ajută Dinamo, formaţie aflată pe penultimul loc al clasamentului pentru că nu şi-a putut disputa cinci meciuri ca urmare a cazurilor de COVID-19 din lot, și care scapă astfel de retrogradare.

Noul sistem competițional presupune că toate clasamentele au fost înghețate și vor rămâne cum sunt acum, nu se va mai face nicio medie de puncte.

Chindia Târgoviște va juca barajul pentru Liga 1 cu CS Mioveni, duminică 9 august/miercuri 12 august.

Sezonul viitor vor fi 16 echipe în Liga 1: 6 în play-off, 10 în play-out.

Play-out-ul va avea o singură serie cu 10 echipe și meciurile se vor juca în manșă unică.

În play-off va fi dublă-manșă.

Ultimele 2 echipe - locurile 15-16 - vor retrograda direct.

Locurile 13-14 din Liga 1 vor juca baraj cu locurile 3-4 din Liga 2.

Liga 1 a avut cel mai recent 16 echipe în ediția 2005-2006, un sezon de glorie pentru fotbalul românesc, în care Steaua și Rapid s-au întâlnit în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
210

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
341

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
119

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...