Derby cu o singură echipă pe teren! FC Botoșani a învins Poli Iași cu 3-0!

Derby cu o singură echipă pe teren! FC Botoșani a învins Poli Iași cu 3-0!

FC Botoșani și Poli Iași s-au întâlnit luni seară în "Derby-ul Moldovei", jucat la Botoșani, deși ieșenii sunt, teoretic, "gazdă". Partida a fost arbitrată de Andrei Chivulete și s-a finalizat cu un scor rușinos pentru Poli.

Poli Iași a avut lovitura de deschidere. Mihai Roman a avut prima șansă pentru Botoșani, in minutul 13. Acesta a intrat în careu, dar șutul său a fost respins de Târnovanu. Două minute mai târziu, Cascini a trimis un șut puternic din marginea careului, dar același Târnovanu prinde. Botoșani este peste Iași, în acest început de meci.

Minutul 25: "călăul" Andrei Cristea primește cartonaș galben. Tot Botoșani rămâne în ofensivă. Mihai Roman șutează din 6 metri, dar mingea a fost deviată și a ajuns pe lângă poartă.

Chindriș primește cartonașul galben. Minutul 43, Keyta este faultat în careu. Botoșani primește penalty. Rodriguez execută: gol! Botoșani deschide scorul.

Repriza secundă începe cu Botoșaniul în ofensivă. Roman rămâne singur cu Târnovanu, care reușește să respingă șutul. Enriko Papa trimite peste poartă, în minutul 53.

Minutul 54: Botoșani își confirmă forma excelentă. Mihai Roman marchează golul de 2-0 și invită suporterii să se ridice. Imediat după gol, Popadiuc îl înlocuiește pe Horșia.

Bîrnoi îl înlocuiește Cristea, în minutul 67.

Scor final: 3-0

Ofosu reușește golul, în minutul 68! Poli Iași, umilită! Passaglia primește cartonaș galben. Mendoza și Ashkovski intră, Keyta și Haruț părăsesc terenul, în aplauzele fanilor. Andrei Radu este înlocuit de Dănuț Șerban. Ashkovski are șansa golului, dar scărița sa nu îl păcălește pe Târnovanu. Roman este înlocuit Florescu. Cascini șutează din marginea careului, dar mingea se duce pe lângă poată. Rodriguez are o execuție asemănătoare, dar de această dată mingea este trimisă peste poartă de Târnovanu.

Două minute se arată de la margine, dar destinul partidei a fost decis. Botoșani învinge după o dominare categorică. Statistica meciului este una perfectă:

  • 65-35 posesie
  • 8-2 cornere
  • 8-2 șuturi pe poartă

Odată cu această înfrângere, Poli Iași ajunge la a treia înfrângere consecutivă împotriva rivalei, cu un golaveraj de 8-0.

Echipe de start:

Poli Iași: Târnovanu - R. Lopes, Mihalache,  Diallo, A. Radu - Passaglia, Loshaj- Platini,  A. Bălan, Horșia - A. Cristea
Rezerve: Cobrea - Carleone, I. Cristea, S. Șerban, Bîrnoi, Popadiuc, Hațiegan
Antrenor: Mihai Teja

FC Botoșani: Pap - Haruț, Miron, Chindriș, Țigănașu - J. Rodriguez, Papa - Ofosu, Cascini, M. Roman - H. Keyta
Rezerve: Hankic - Mendoza, E. Florescu, Ongenda, Cimpanu, Chalkiadakis, Ashkovski
Antrenor: Marius Croitoru

(Iosif Pintilie)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La asta nu se aștepta nimeni: lama, un animal care a evoluat 40 de milioane de ani, oferă soluții împotriva noului coronavirus

astăzi, 09:16
118

Anticorpii lamelor au arătat că neutralizează coronavirusul în laborator, au anunțat cercetătorii britanici. Anunțul a fost făcut de BBC care citează publicația de specialitate Nature S...

Senatorul PSD Lucian Trufin: „Eu nu votez un proiect de lege al Guvernului plin de abuzuri împotriva românilor”

astăzi, 08:57
51

Comunicat:​Decizia Curții Constituționale din 25 iunie a fost una clară: izolarea și carantinarea pot fi aplicate doar prin lege, nicidecum printr-un ordin de ministru. Lăsată fără instr...

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase de liceu pentru elevii rămași fără locuri la admitere

astăzi, 08:39
143

Clasele de școală profesională pot fi transformate în clase pentru liceu, dacă inspectoratele școlare vor solicita asta, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Luminița B...