Cupa Moldovei MTB - cel mai ambițios proiect de ciclism din România în 2019!

Este primul proiect de acest fel organizat în România, urmând a se desfășura atât pe teritoriul județelor din Moldova, cât și în Republica Moldova.  

Cupa Moldovei MTB - cel mai ambițios proiect de ciclism din România în 2019!

   Foto: MTB Cupa Moldovei

În data de 17 martie 2019, în cadrul unei conferinţe de presă găzduită la sediul Primăriei Roman, a fost lansat proiectul sportiv numit "MTB Cupa Moldovei". Acesta va grupa în 2019, sub forma unui amplu circuit, 9 competiții/etape ale sale, de la prima ediție. Este primul proiect de acest fel organizat în România, urmând a se desfășura pe teritoriul județelor din Moldova, cât și în Republica Moldova.  
 
Proiectul a apărut ca rezultat al pasiunii pentru ciclism montan a membrilor celor 9 cluburi și asociații sportive fondatoare, din dorința de a dezvolta comunitatea de practicanți ai mtb-ului și promova acest sport îm rândul tinerilor: Asociaţia Sportivă Real Sports Iaşi, Asociaţia Club Sportiv MTB Roman, Asociaţia Sportivă SUCEAVA  PE  BICICLETĂ, Asociaţia Club Sportiv PRO MOUNTAIN SPORTS Iaşi, Asociaţia VELO POWER Focşani, Clubul Sportiv MONTICOND Ipoteşti, Asociaţia Club Sportiv NORD( Darabani/ Botoșani), Asociaţia Obştescă Club Sportiv de Ciclism „MOUNTAIN  BIKE” Chişinău și Asociaţia RENAŞTEREA  BICAZULUI. 

La cele nouă competiții/etape sunt așteptați sportivi din România dar și din străinătate, amatori sau profesioniști, grila de punctaj fiind astfel concepută pentru ca toți concurenții să aibă șanse egale la titlu. 
 
Calendarul competițional 2019:
 
Etapa I - 11 Mai, Orheiul Vechi XCM (Orhei/Rep. Moldova)
Etapa II - 19 Mai, VeloPower MTB Epic Challenge 2019 (Focșani/Vrancea)
Etapa III - 01 Iunie, MTB Dragomirna (Dragomirna/Suceava)
Etapa IV - 15 Iunie, Bucovina MTB (Capu Câmpului/ Suceava)
Etapa V - 13 Iulie, MTB Roman Maraton (Roman/Neamț)
Etapa VI - 17 August , MTB Maratonul Nordului (Pomârla/Botoșani)
Etapa VII - 07 Septembrie, Maraton MTB Bicaz (Bicaz/Neamț)
Etapa VIII - 28 Septembrie, Turul Masivului Ceahlău XCM (Durău/Neamț)
Etapa IX - 5 Octombrie, 7 MTB Real Sports (Iași)
 
Cei interesaţi de condiţiile de participare pot consulta regulamentul competiţiei accesând pagina oficiala a ”MTB Cupa Moldovei”  ( https://www.cronometrajonline.ro/regulament-cupa-moldovei-mtb)

Premierea câștigătorilor ”MTB Cupa Moldovei”, va avea loc la Iaşi, după ultima etapă din circuit - ,,7 MTB Iași Maraton,, în data de 05 Octombrie 2019,  pe baza punctajului acumulat până la final. Fondul de premiere este de minim 2000 de euro, fiind alocat de către sponsorul principal al ediţiei, Asociaţia Real Sports Iaşi. Menţionăm că acest fond poate fi suplimentat până la finalul competiţiei în funcţie de generozitatea sponsorilor şi partenerilor.
Județul Botoșani este reprezentat în circuitul Cupa Moldovei MTB de către Maratonul Nordului MTB (17 august/Pomârla, a 6-a etapă).
Pentru a putea aspira la titlul de campion/campioană al/a Moldovei la mtb, sportivii trebuie să termine minim 5 etape din cele 9 ale circuitului.
 
Asociația Club Sportiv Nord
Membru Fondator MTB Cupa Moldovei

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un șofer beat a intrat cu mașina într-un cap de pod

astăzi, 09:56
23

Joi, un bărbat de 41 de ani, din comuna George Enescu, în timp ce se deplasa în calitate de conducător auto pe drumul judeţean DJ 298 din localitatea de domiciliu, a pierdut controlul a...

Accident soldat cu o victimă în municipiul Botoșani

astăzi, 09:52
62

Joi, un bărbat de 54 de ani, din comuna Răchiţi care se deplasa în calitate de conducător auto pe strada Calea Naţională din municipiul Botoşani, nu a păstrat o distanţă suficientă fa...

Liderii ALDE de la Botoșani vor crearea unei zone libere de taxe la Bucecea

astăzi, 09:48
38

Liderii ALDE de la Botoșani au aunțat inițierea unui proiect privind crearea unei zone libere de taxe pe raza județului, mai exact la Bucecea.ALDE a anunțat că pe locul fostei fabrici d...