Chiar suntem buni! Botoșănenii se întorc iar cu premii de la concursurile naționale de Qwan ki do!

Chiar suntem buni! Botoșănenii se întorc iar cu premii de la concursurile naționale de Qwan ki do!

În perioada 30.11 - 1.12.2019 a avut loc în localitatea Comănești, județul Bacău, a XXV-a ediție a Campionatului național de Qwan ki do - arme tradiționale, iar botoșănenii au făcut iar o figură frumoasă, demonstrând că privesc cu maximă seriozitate orice competiție în care se angrenează. 

Evenimentul s-a desfășurat sub egidă Ministerului Tineretului și Sportului, organizator fiind Federația Română de arte marțiale, Departamentul Qwan ki do cu sprijinul Primăriei Orașului Comănești și a Clubului Sportiv,, Valea Muntelui “Comănești.  

Concursul s-a desfășurat pe 3 secțiuni :

1. probă de song dau: luptă competițională cu armele tradiționale ( baston lung, long gian, sabie de lemn și bastoane scurte). Acestea sunt protejate, sportivii purtând obligatoriu următoarele echipamente de protecție: mănuși, tibiere, platoșa, căsca cu vizieră . 

2. probă de thao quyen ( înlănțuiri codificate) la armele de lemn (baston lung, 2 bastoane scurte, long gian cu 1 sau 2 elemente, tonfa) și armele cu lamă sau armele rare( long gian cu 9 elemente, tam tiet gian cu 3 elemente, paloș, halebardă, cuțite rândunica). 

3. probă song-luyen (înlănțuiri codificate cu 2 sportivi). 

La startul competiției s-au aliniat 17 cluburi din 13 județe, fiind înscriși peste 170 de sportivi la probele de  thao quyen și 140 la probă de luptă competițională. Au fost prezenți peste 40 de arbitri. 

Iată și rezultatele obținute de sportivii botoșăneni din partea CS DAO BOTOȘANI:

- Probă de song dau (luptă compațională),  13-15 ani feminin grade, STRACHINARIU STEFANICA locul III

- Probă de Thao Quyen, 16-17 ani masculin grade arme de lemn, DASCĂLU PAUL COSMIN locul II

- 18-39 ani masculin centuri negre arme de lemn , JAJAIE FLORIN locul III

-  18-39 ani masculin centuri negre arme tăietoare, JAJAIE FLORIN locul I

 - Peste 40 ani masculin centuri negre arme tăietoare, TURANSCHE DĂNUȚ locul III

- Probă song luyen,  16-17 ani feminin, masculin, mixt grade, DASCĂLU PAUL COSMIN/DAMIAN THEODOR FLORENTIN locul II

- Peste 18 ani masculin centuri negre, JAJAIE FLORIN/ AGACHI NARCIS DANIEL locul I,  CORUT CIPRIAN/ TURANSCHE DĂNUȚ locul III

    “Această activitate face parte din Proiectul "Qwan Ki Do -activități sportive în anul 2019, realizat cu sprijinul Municipiul Botoșani și al Consiliul Local Botoșani. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nici o responsabilitate din partea acesteia”, a explicat JAJAIE Florin președintele CS DAO Botoșani.
 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Anunț: Pierderi

astăzi, 13:03
9

Contrabandă cu țigări depistată de către jandarmii botoșăneni

astăzi, 12:35
94

Acțiunile jandarmilor pentru combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile în piețele agroalimentare din județul Botoșani s-au finalizat în acest sfârșit de săptămâ...

Pesta porcină africană a făcut praf tradițiile românilor!

astăzi, 11:58
107

Tot mai mulți români uită de tradiţia sacrificării porcilor de Crăciun. Pesta porcină africană, puzderia de supermarketuri, dar şi noile reglemetări în vigoare sunt cauzele pierde...