Canotaj: Aur european pentru botoşănence

Canotaj: Aur european pentru botoşănence

 Canotaj: Aur european pentru botosanence  Monitorul

Lotul de canotaj al României, din care fac parte şi botoşănencele Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu şi Camelia Lupaşcu, a câştigat ieri două medalii de aur, la Campionatul European, dovedind încă o dată că schimbul de generaţii s-a făcut cu brio. Echipajul de 8+1 format din Roxana Cogianu, Ionela Neacşu, Maria Diana Bursuc, Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu, Cristina Ilie, Camelia Lupaşcu, Eniko Barabas şi Teodora Stoica, s-a impus la Brest cu 6:21,52 de sutimi, devansând Belarus (ţara gazdă) şi Ucraina, cu mai bine de patru secunde, după ce au condus cursa de la un capăt la altul. Acelaşi echipaj a cucerit medalia de argint, la Mondialele de la Poznan, unde a pierdut clar în faţa echipajului Statelor Unite. După ce au confirmat ca junioare, botoşănencele Ioana Crăciun, Adelina Cojocariu şi Camelia Lupaşcu au ajuns membre de bază ale echipajului de 8+1, reprezentanţii Clubului Sportiv (CS) Botoşani menţionând şi valoarea selecţiei făcute de Mircea Roman, antrenorul coordonator al lotului olimpic. "Este un rezultat care nu face decât să ne bucure şi să confirme că, deşi canotoare, precum Georgeta Damian sau Simona Strâmbeschi spun că s-au retras, avem parte de continuitate la lot. Eu sper totuşi ca şi cele două să revină pentru Jocurile Olimpice de la Londra din 2012. Eu cred că sunt toate şansele ca fetele acestea să ajungă sau poate să şi depăşească performanţele vechiului echipaj. Însă am avea nevoie şi de experienţa celor două canotoare", a precizat Andrei Amos, directorul adjunct al CS Botoşani.

Medalie de bronz la patru vâsle

Echipajul românesc format din Anca Luchian, Irina Dorneanu, Andreea Boghian şi Cristina Grigoraş s-a clasat ieri pe locul trei în finala de patru vâsle cu timpul de 6:44,14 sutimi. Pe primul loc s-a clasat Ucraina cu 6:30,90, în timp ce pe doi a venit Italia cu 6:38,87.

Echipajele masculine au ratat podiumul

În finala de la patru rame, echipajul tricolor format din Ionuţ Minea, Andrei Radion Marius Luchian şi Ionel Strungaru, ultimul din Botoşani, s-a clasat pe locul cinci.

În finala masculină de 8+1, echipajul românesc format din - Florin Lauric, Aurelian Stoica, George Robu, Gheorghiţă Munteanu, Petru Codău, Gheorghe Oros, Iulian Arba, Cătălin Todirenchi şi Bogdan Codrici a ocupat locul şase, medalia de aur revenindu-i Poloniei.

 



Echipajul românesc de dublu rame format din Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu a cucerit la rându-i medalia de aur. Cele două sportive au fost cronometrate cu timpul de 7:27,28 de sutimi, ele reuşind să devanseze echipajele din Rusia şi din Croaţia. Camelia Lupaşcu şi Nicoleta Albu au mai câştigat în acest an medalia de argint la Mondiale.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
145

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
83

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
48

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...