Antrenorul care l-a descoperit pe Alin Alexuc: „Este cel mai bun produs al școlii de lupte de la Botoșani”

Antrenorul care l-a descoperit pe Alin Alexuc: „Este cel mai bun produs al școlii de lupte de la Botoșani”

Antrenorul de lupte greco-romane Ion Asaftei, cel care l-a descoperit pe proaspătul campion european Alin Alexuc-Ciurariu, susţine că acesta este "cel mai bun produs al şcolii de luptă din Botoşani".

Asaftei, care este antrenor la Clubul Sportiv Botoşani, şi-a manifestat, joi, satisfacţia faţă de performanţa sportivă a fostului său elev, exprimându-şi speranţa că Alin Alexuc-Ciurariu se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cu prisosinţă este cel mai bun produs al şcolii de luptă din Botoşani, participând şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Londra în 2012 şi la Rio în 2016, unde a obţinut locul 5. În momentul actual este considerat, dacă nu primul, al doilea luptător al României. Este cel mai important rezultat pe care l-a obţinut în activitatea sportivă de performanţă care se întinde pe durata de 20 de ani. El mai are în palmares şi alte rezultate remarcabile la cadeţi şi juniori, dar asta este cea mai mare performanţă. Ca orice antrenor descoperitor şi formator de talente, şi eu sunt mândru de rezultatul obţinut la Europenele de la Roma. A încântat o ţară întreagă şi toţi românii din toate colţurile lumii", a afirmat Asaftei pentru Agerpres.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, acum în vârstă de 30 de ani, a fost legitimat la Clubul Sportiv Botoşani până în 2010, la grupa antrenorului emerit Ion Asaftei. În 2010, după ce a părăsit junioratul, Alexuc-Ciurariu a fost transferat la Dinamo Bucureşti, unde a devenit în scurt timp şi vicecampion mondial.

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 de kilograme, la greco-romane, marţi seara, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1). 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pleiadă de miniștri săptămâna viitoare la Botoșani

astăzi, 12:25
43

Săptămâna viitoare, județul Botoșani va fi gazdă pentru una dintre ședințele periodice ale Comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic din cadrul Senatului României....

Încă doi suceveni încarcerați la Penitenciarul Botoșani pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului

astăzi, 12:09
36

Doi suceveni au fost încarcerați la finele acestei săptămâni la Penitenciarul Botoșani după ce au fost condamnați pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului.Poliția...

Cehi, turci şi italieni alături de Elie Radu al Botoşanilor

astăzi, 11:59
38

Patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor populare.Aceasta este ceea ce şi...