Antrenorul care l-a descoperit pe Alin Alexuc: „Este cel mai bun produs al școlii de lupte de la Botoșani”

Antrenorul care l-a descoperit pe Alin Alexuc: „Este cel mai bun produs al școlii de lupte de la Botoșani”

Antrenorul de lupte greco-romane Ion Asaftei, cel care l-a descoperit pe proaspătul campion european Alin Alexuc-Ciurariu, susţine că acesta este "cel mai bun produs al şcolii de luptă din Botoşani".

Asaftei, care este antrenor la Clubul Sportiv Botoşani, şi-a manifestat, joi, satisfacţia faţă de performanţa sportivă a fostului său elev, exprimându-şi speranţa că Alin Alexuc-Ciurariu se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cu prisosinţă este cel mai bun produs al şcolii de luptă din Botoşani, participând şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Londra în 2012 şi la Rio în 2016, unde a obţinut locul 5. În momentul actual este considerat, dacă nu primul, al doilea luptător al României. Este cel mai important rezultat pe care l-a obţinut în activitatea sportivă de performanţă care se întinde pe durata de 20 de ani. El mai are în palmares şi alte rezultate remarcabile la cadeţi şi juniori, dar asta este cea mai mare performanţă. Ca orice antrenor descoperitor şi formator de talente, şi eu sunt mândru de rezultatul obţinut la Europenele de la Roma. A încântat o ţară întreagă şi toţi românii din toate colţurile lumii", a afirmat Asaftei pentru Agerpres.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, acum în vârstă de 30 de ani, a fost legitimat la Clubul Sportiv Botoşani până în 2010, la grupa antrenorului emerit Ion Asaftei. În 2010, după ce a părăsit junioratul, Alexuc-Ciurariu a fost transferat la Dinamo Bucureşti, unde a devenit în scurt timp şi vicecampion mondial.

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 de kilograme, la greco-romane, marţi seara, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1). 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
143

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
88

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
177

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...