Antrenorul care l-a descoperit pe Alin Alexuc: „Este cel mai bun produs al școlii de lupte de la Botoșani”

Antrenorul care l-a descoperit pe Alin Alexuc: „Este cel mai bun produs al școlii de lupte de la Botoșani”

Antrenorul de lupte greco-romane Ion Asaftei, cel care l-a descoperit pe proaspătul campion european Alin Alexuc-Ciurariu, susţine că acesta este "cel mai bun produs al şcolii de luptă din Botoşani".

Asaftei, care este antrenor la Clubul Sportiv Botoşani, şi-a manifestat, joi, satisfacţia faţă de performanţa sportivă a fostului său elev, exprimându-şi speranţa că Alin Alexuc-Ciurariu se va califica la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cu prisosinţă este cel mai bun produs al şcolii de luptă din Botoşani, participând şi la două ediţii ale Jocurilor Olimpice, la Londra în 2012 şi la Rio în 2016, unde a obţinut locul 5. În momentul actual este considerat, dacă nu primul, al doilea luptător al României. Este cel mai important rezultat pe care l-a obţinut în activitatea sportivă de performanţă care se întinde pe durata de 20 de ani. El mai are în palmares şi alte rezultate remarcabile la cadeţi şi juniori, dar asta este cea mai mare performanţă. Ca orice antrenor descoperitor şi formator de talente, şi eu sunt mândru de rezultatul obţinut la Europenele de la Roma. A încântat o ţară întreagă şi toţi românii din toate colţurile lumii", a afirmat Asaftei pentru Agerpres.

Luptătorul Alin Alexuc-Ciurariu, acum în vârstă de 30 de ani, a fost legitimat la Clubul Sportiv Botoşani până în 2010, la grupa antrenorului emerit Ion Asaftei. În 2010, după ce a părăsit junioratul, Alexuc-Ciurariu a fost transferat la Dinamo Bucureşti, unde a devenit în scurt timp şi vicecampion mondial.

Sportivul român Alin Alexuc-Ciurariu a cucerit medalia de aur la categoria 130 de kilograme, la greco-romane, marţi seara, la Campionatele Europene de lupte de la Roma, după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1). 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Deputatul Mihaela Huncă: „La mulţi ani, Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!”

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
91

Comunicat de presă:Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de c...

Botoșăneni răniți într-un accident rutier petrecut în Suceava

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
640

Doi botoșăneni au ajuns la spital, după ce au fost victimele unui accident rutier petrecut vineri, în localitatea Ilișești din județul Suceava.Ancheatatorii au stabilit că un bărbat ...

Dorohoian băgat în spital de propriul cal

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
181

Un bărbat de 80 de ani din Dorohoi, care a ajuns la Urgenţe în stare gravă. Acesta se pregătea să bage calul în grajdul casei, însă, animalul s-a speriat de un câine şi ...