Suntem cei mai tari din Europa! La inflație! De șase luni!

Suntem cei mai tari din Europa! La inflație! De șase luni!

Guvernul actual a reușit în ultimul timp să ne țină constant pe primul loc din Europa, așa că astăzi putem să ne lăudăm că suntem liderii Uniunii Europene, dar la capitolul inflație.

În timp ce inflaţia a scăzut în 17 state, a rămas stabilă în unul şi a crescut în nouă state, România este din nou campioana inflaţiei cu cu 3,9%, în luna iunie, păstrând trendul care se propagă de mai bine de șase luni. După noi, urmează Ungaria cu 3,4% şi Letonia cu 3,1%, a anunțat Eurostat.

Inflaţia în zona euro a fost în 1,3%, în creştere faţă de 1,2% în mai, iar în Uniune Europeană a fost 1,6%, la fel ca în luna mai.

Cele mai reduse rate ale inflaţiei au fost înregistrate în Grecia (0,2%), Cipru (0,3%), Danemarca şi Croaţia (0,5%).

În zona euro, cel mai semnificativ impact asupra creşterii anuale a preţurilor l-au avut preţurile la servicii (0,73 puncte procentuale), urmate de preţurile la alimente şi ţigări (0,30 puncte procentuale) şi preţurile la energie (0,17 puncte procentuale).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Descoperire macabră în centrul orașului

astăzi, 17:00
1573

O femeie de 62 de ani a fost găsită fără suflare pe o bancă în părculeţul de lângă Piaţa Mică. Descoperirea a fost făcută duminică dimineaţă, de oamenii care mergeau la pia...

O familie de botoșăneni își caută un membru al familiei dispărut la Munchen!

astăzi, 12:09
738

O familie din Botoșani a făcut un apel pe rețelele de socializare pentru a-l găsi pe un botoșănean care lucra în zona Munchenului, și care a dispărut acum câteva zile.Botoșăn...

Comunicat PSD Botoșani: “România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul pentru candidatura la alegerile prezidențiale.

astăzi, 10:35
202

“România trebuie condusă dintre oameni, împreună cu ei, alături de ei”, le-a spus Viorica Dăncilă delegaților de la Congres, care i-au acordat în unanimitate votul ...