Succesul campionului botoșănean în lupte greco-romane l-a emoționat și pe Flutur: „Mă simt onorat și mândru”

Succesul campionului botoșănean în lupte greco-romane l-a emoționat și pe Flutur: „Mă simt onorat și mândru”

Botoșăneanul Alin Alexuc, în vârstă de 30 de ani, care a cucerit, marți, medalia de aur la Campionatul European de lupte greco-romane, învingându-l în duel pe gerogianul Levan Arabuli, a reușit să îl impresioneze și pe primarul municipiului Botoșani, cel din urmă declarându-se onorat de succesul botoșănenanului.

„Am aflat cu imensă bucurie că aseară botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu a reușit o performanță uriașă. Sportivul născut la Botoșani a câștigat medalia de aur la Campionatul European de lupte greco romane de la Roma”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

La competiția de lupte greco-romane care se desfășoară la Roma, în Italia, Alin Alexuc-Ciurariu a concurat la categoria 130 de kilograme.

Sportivul originar din Botoșani a cucerit medalia de aur după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1). Alexuc, legitimat în prezent la CS Dinamo, care a împlinit 30 de ani pe 3 februarie, a reuşit astfel cea mai mare performanţă a carierei. Alin Alexuc a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti.

Titlul de campion european cucerit de botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu îmi aduce o mare bucurie și îmi oferă prilejul de a-i transmite sincere felicitări. De asemenea, mă simt onorat și mândru că un sportiv originar din Botoșani a realizat o asemenea performanță”, a adăugat Flutur.

La Roma, Alexuc s-a impus luni în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pleiadă de miniștri săptămâna viitoare la Botoșani

astăzi, 12:25
48

Săptămâna viitoare, județul Botoșani va fi gazdă pentru una dintre ședințele periodice ale Comisiei pentru Ape, Păduri, Pescuit și Fond Cinegetic din cadrul Senatului României....

Încă doi suceveni încarcerați la Penitenciarul Botoșani pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului

astăzi, 12:09
38

Doi suceveni au fost încarcerați la finele acestei săptămâni la Penitenciarul Botoșani după ce au fost condamnați pentru conducerea de vehicule sub influența alcoolului.Poliția...

Cehi, turci şi italieni alături de Elie Radu al Botoşanilor

astăzi, 11:59
42

Patrimoniul cultural nu cuprinde doar monumente istorice, muzee și instituții de artă și cultură, dar și toată bogăția tradițiilor și meșteșugurilor populare.Aceasta este ceea ce şi...