Succesul campionului botoșănean în lupte greco-romane l-a emoționat și pe Flutur: „Mă simt onorat și mândru”

Succesul campionului botoșănean în lupte greco-romane l-a emoționat și pe Flutur: „Mă simt onorat și mândru”

Botoșăneanul Alin Alexuc, în vârstă de 30 de ani, care a cucerit, marți, medalia de aur la Campionatul European de lupte greco-romane, învingându-l în duel pe gerogianul Levan Arabuli, a reușit să îl impresioneze și pe primarul municipiului Botoșani, cel din urmă declarându-se onorat de succesul botoșănenanului.

„Am aflat cu imensă bucurie că aseară botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu a reușit o performanță uriașă. Sportivul născut la Botoșani a câștigat medalia de aur la Campionatul European de lupte greco romane de la Roma”, a declarat Cătălin Flutur, primarul municipiului Botoșani.

La competiția de lupte greco-romane care se desfășoară la Roma, în Italia, Alin Alexuc-Ciurariu a concurat la categoria 130 de kilograme.

Sportivul originar din Botoșani a cucerit medalia de aur după ce l-a învins în finală pe georgianul Levan Arabuli (6-1). Alexuc, legitimat în prezent la CS Dinamo, care a împlinit 30 de ani pe 3 februarie, a reuşit astfel cea mai mare performanţă a carierei. Alin Alexuc a mai obţinut medalii de bronz la Europene în 2018 la Kaspiisk (Rusia) şi anul trecut la Bucureşti.

Titlul de campion european cucerit de botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu îmi aduce o mare bucurie și îmi oferă prilejul de a-i transmite sincere felicitări. De asemenea, mă simt onorat și mândru că un sportiv originar din Botoșani a realizat o asemenea performanță”, a adăugat Flutur.

La Roma, Alexuc s-a impus luni în optimi în faţa rusului Zurabi Ghedehauri, în sferturi l-a întrecut pe azerul Sabah Saleh Shariati, iar în semifinale a câştigat în faţa ucraineanului Nikola Kucimi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Au început lucrările de întreținere a gazonului pe Stadionul Municipal din Botoșani

astăzi, 18:54
107

Direcția Servicii Publice Sport și Agrement Botoșani a început lucrările de întreținere a gazonului de pe Stadionul Municipal, suprafață de joc pe care se va desfășura, peste c&ac...

Un botoșănean a ajuns cu pulsul aproape la zero, după ce a fost atacat de albine

astăzi, 18:40
294

Un bărbat de 63 de ani a ajuns la Urgenţe, după ce a fost la un pas de moarte din cauza albinelor.Botoşăneanul are mai mulţi stupi pe un teren din localitatea Orăşeni Vale, însă ac...

Două angajate și o beneficiară din două centre sociale din județ, depistate cu Covid-19

astăzi, 15:33
550

Două angajate ale centrelor de asistență socială din Suharău și din Mihăileni, din județul Botoșani, au fost diagnosticate cu Covid-19, vineri, respectiv sâmbătă dimineață. Mai mult...