Mai putem privi Biblia doar ca pe o carte bună? Stiința începe să confirme povestiri biblice

Mai putem privi Biblia doar ca pe o carte bună? Stiința începe să confirme povestiri biblice

Una din cele mai interesante evenimentele relatate în Biblie, dar și în Coran, ar putea să fi avut loc în realitate. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge publică rezultatele unui studiu surprinzător.

Oamenii de știință au cercetat genomul etiopienilor și au aflat cu uimire că 40-50% din informația genetică a acestora este mai apropiată de populațiile vecine, cum ar fi Israelul, decât de cele africane. Prin urmare, cu mii de ani în urmă, au existat mariaje între etiopieni și israeliți.

Studiul amintește de povestirea biblică a regelui Solomon, care s-a întâlnit cu regină din Saaba. Potrivit tradiției etiopiene, cei doi s-au iubit și au avut un fiu, pe regele Menelik, primul împărat al Etiopiei, scrie Live Science.

Istoricii știu că Etiopia a fost mereu la graniță dintre culturile Orientului Mijlociu și cele africane, însă până acum nu fusese făcută o cercetară genetică a populației. Echipă de specialiști, condusă de profesorul Toomas Kivisild, a cercetat ADN-ul a 188 de bărbați, din populații diferite.

Concluzia lor a fost că primul contact care a dus la amestecarea populației etiopiene cu vecinii lor, printre care Siria, Israelul și Egiptul, a avut loc în urmă cu 3.000 de ani. Descoperirea oferă credibilitate teoriei privind stabilirea rutelor comerciale între cele două regiuni, în jurul anului 1.000 i.Hr, când a domnit regină Makeda, denumită în Biblie “regina din Saaba”.  

 Strânsele relații între Orientul Mijlociu și Cornul Africii (Etiopia) au continuat timp de câteva secole.

Sursa: Stirileprotv.ro

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: încă 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34

Sâmbătă, 28 Martie 2020
1047

Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese, a informat duminică seara Grupul de Comunicare Strate...

FOTO&VIDEO: Imnul României răsună în megafoanele autospecialelor de poliție, în semn de mulțumire

Sâmbătă, 28 Martie 2020
800

Acțiune specială a forțelor de ordine din Botoșani. Simultan cu colegii din restul țării, toți polițiștii și jandarmii aflați în teren au staționat și au emis imnul național d...

Vrei să știi cum arată speranța? O femeie de 102 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus. Este poreclită “Nemuritoarea”

Sâmbătă, 28 Martie 2020
536

O femeie de 102 ani din Genoa, Italia, care fusese infectată cu noul coronavirus și a stat 20 de zile în spital, s-a vindecat, deși pare de-a dreptul incredibil. Medicii susțin că acest caz...