Mai putem privi Biblia doar ca pe o carte bună? Stiința începe să confirme povestiri biblice

Mai putem privi Biblia doar ca pe o carte bună? Stiința începe să confirme povestiri biblice

Una din cele mai interesante evenimentele relatate în Biblie, dar și în Coran, ar putea să fi avut loc în realitate. Cercetătorii de la Universitatea Cambridge publică rezultatele unui studiu surprinzător.

Oamenii de știință au cercetat genomul etiopienilor și au aflat cu uimire că 40-50% din informația genetică a acestora este mai apropiată de populațiile vecine, cum ar fi Israelul, decât de cele africane. Prin urmare, cu mii de ani în urmă, au existat mariaje între etiopieni și israeliți.

Studiul amintește de povestirea biblică a regelui Solomon, care s-a întâlnit cu regină din Saaba. Potrivit tradiției etiopiene, cei doi s-au iubit și au avut un fiu, pe regele Menelik, primul împărat al Etiopiei, scrie Live Science.

Istoricii știu că Etiopia a fost mereu la graniță dintre culturile Orientului Mijlociu și cele africane, însă până acum nu fusese făcută o cercetară genetică a populației. Echipă de specialiști, condusă de profesorul Toomas Kivisild, a cercetat ADN-ul a 188 de bărbați, din populații diferite.

Concluzia lor a fost că primul contact care a dus la amestecarea populației etiopiene cu vecinii lor, printre care Siria, Israelul și Egiptul, a avut loc în urmă cu 3.000 de ani. Descoperirea oferă credibilitate teoriei privind stabilirea rutelor comerciale între cele două regiuni, în jurul anului 1.000 i.Hr, când a domnit regină Makeda, denumită în Biblie “regina din Saaba”.  

 Strânsele relații între Orientul Mijlociu și Cornul Africii (Etiopia) au continuat timp de câteva secole.

Sursa: Stirileprotv.ro

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
60

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
209

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
448

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...