Două proiecte botoșănene, finaliste ale Galei Tineretului din România 2019

Două proiecte botoșănene, finaliste ale Galei Tineretului din România 2019

Două proiecte botoșănene sunt incluse în lista finalistelor Galei Tineretului din România. Evenimentul de tradiție organizat de Ministerul Tineretului și Sportului va avea loc pe 26 octombrie a.c., fiind împărțit pe șapte categorii, respectiv Antreprenoriat, Muncă și angajabilitate, Cultură, Implicare civică, Voluntariat, Mediu, Incluziune socială, Învățare non-formală, Sănătate și Sport, cu câte trei nominalizări.

Printre finaliste, se numără Zilele Nordului și proiectul „Pașaport pentru viitor”. Cel dintâi este încadrat în categoria Cultură, iar cel din urmă se înscrie în secțiunea Cel mai bun proiect de tineret derulat de către un Centru de tineret din cadrul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret

Proiectul ”Pașaport pentru viitor”, implementat de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Botoșani și realizat în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Blândești, a avut ca scop creșterea șanselor tinerilor de a parcurge un traseu educaţional și de a-și alege o meserie în acord cu aptitudinile și potenţialul lor.

Venind în întâmpinarea unei nevoi exprimate de tineri și de o importanță majoră, atât pentru cei intraţi într-un moment decisiv al vieţii, cât și pentru societate, prin utilizarea optimă a resurselor necesare educației  și asigurarea nevoilor pieței muncii cu persoane pregătite conform aptitudinilor, proiectul și-a dovedit utilitatea de-a lungul celor șase ani de când se desfășoară. 

Deși pare banal și se crede că în școli se realizează acest proces, totuși abordarea noastră diferită, îmbinarea elementelor de învățare cu cele ale educației nonformale într-un spațiu diferit de școala în care învață, într-o atmosferă caldă și destinsă, la Centrul de Tineret Botoșani,  prin utilizarea instrumentelor specifice consilierii, au dus la un rezultat spectaculos, toți cei 16 tineri stabilindu-și direcția în care se vor orienta la absolvirea gimnaziului”, precizează inițiatorii.

De cealaltă parte, sub sloganul Rădăcinile Cresc, festivalul Zilele Nordului mobilizează comunitățile locale și diaspora Nordului în proiecte de dezvoltare durabilă prin cultură, care cresc an de an mândria locală, încrederea în comunitate și interesul publicului larg de a vizita regiunea.

Zilele Nordului activează nu numai Darabaniul, cel mai nordic oraș al României, ci și alte comunități din regiune, care găzduiesc evenimente muzicale, culturale, educaționale sau sportive diverse. Acest comunități sunt legate între ele prin Tururile Nordului, care scot la iveală poveștile nedescoperite ale regiunii.

Misiunea acestui proiect este de a contribui la transformarea socială și dezvoltarea durabilă a Nordului prin creșterea implicării civice a tinerilor și a turismului cultural în regiune.

Zilele Nordului este un festival-pretext, o întâlnire transformatoare atât pentru participanți, cât și pentru spațiul în care ea are loc.

Folosim energia festivalului și emulația creată în jurul lui pentru a mobiliza oameni și resurse în proiecte de revitalizare urbană, culturală și socială, ca fiecare ediție a Zilelor Nordului să lase ceva în urmă. Scopul nostru este să contribuim la revitalizarea Nordului (spațiul Iași – Botoșani – Suceava – Cernăuți – Chișinău) prin proiecte de revitalizare a turismului și a vieții culturale în regiune”, explică inițiatorii acestui proiect.

Gala Tineretului din România este un eveniment care își propune să recunoască meritele tuturor celor implicați în proiecte și inițiative cu și pentru tineri din România. Acest eveniment este inițiat și organizat de Ministerul Tineretului și Sportului.

Gala Tineretului din România este găzduită de Casa de Cultură a Studenților din Iași, fiind o competiție de tradiție, aflată la cea de-a șasea ediție. Evenimentul își propune să evidențieze și să recunoască importanta contribuție a tinerilor la dezvoltarea comunităților din care fac parte, pe parcursul anilor 2018 și 2019, manifestată prin proiecte și inițiative, în diferite domenii de interes pentru generația lor.

Gala din acest an are ca nucleu conceptul: „Visăm și creăm împreună!”

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sub paza Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, BULETINELE de vot pentru turul doi au ajuns la Botoșani

astăzi, 18:25
167

Atât buletinele de vot necesare pentru cel de-al doilea tur de scrutin la alegerile prezidențiale, cât şi procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării, respectiv timbrele auto...

Botoșăneancă oprită în ultima clipă de la un gest cumplit

astăzi, 18:22
508

O femeie de 40 de ani, din Botoşani, a ajuns la Urgenţe după ce a încercat să îşi pună capăt zilelor. Norocul a făcut ca aceasta să fie găsită în timp util de către mama ...

CSM Botoșani: "Mergem la Cluj să ne calificăm!" Optimism după o tragere norocoasă!

astăzi, 18:15
82

CSM Botoșani a avut noroc la tragerea la sorți a optimilor de finală din Cupă României, și a evitat adversari precum Dinamo București sau HC Dobrogea SUD Constanța. Trupa lui Radu Roșu s...