Doliu în lumea teatrului din România. A murit Draga Olteanu Matei

Doliu în lumea teatrului din România. A murit Draga Olteanu Matei

Îndrăgita actriță Draga Olteanu Matei a murit. Actrița avea 87 de ani. Ea era internată la Terapie Intesivă la spitalul Sfântul Spiridon Din Iași. În ciuda eforturilor depuse, Draga Olteanu Matei a murit în noaptea de marți spre miercuri.

"Starea pacientei era critică, evoluția a fost defavorabilă în această noapte și inima dânsei a încetat să mai bată. Din păcate toți suntem muritori și oricâte ar face medicina există și acest moment. Starea în care a ajuns la spital era una gravă, șoc hemoragic, credem că starea sa era influențată de câteva zile anterior internării. Un organism fragil, de 87 de ani, astfel că tot efortul și toată știința medicală nu poate face mai mult nicăieri în lume. Patologia era multiplă, iar starea critică susţinută din punct de vedere hemodinamic şi ventilator... din păcate vârsta şi tot ceea ce am mai spus zilele trecute nu au fost favorabile, din păcate. Am anunţat aparţinătorii şi, din păcate, asta este situaţia. Ne pare rău ca după fiecare pacient pe care îl pierdem", a declarat Diana Cimpoeșu, șef la UPU Iași.

Draga Olteanu Matei împlinise vârsta de 87 de ani pe data de 24 octombrie.

Membră a Generaţiei de Aur a teatrului românesc şi cu o carieră care se întinde de-a lungul a 55 de ani, actriţa Draga Olteanu Matei a încântat spectatorii români interpretând zeci de personaje în filme, spectacole de teatru şi scenete TV.

În 2002, i-a fost acordată distincţia Ordinul Naţional "Steaua României" de către Preşedinţie, pentru dăruirea cu care a servit scena şi cultura românească.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
137

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
267

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
126

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...