Casa bunicilor din Dublin va purta numele Cameliei Cazacu. „Era obositor de harnică”

 Casa bunicilor din Dublin va purta numele Cameliei Cazacu. „Era obositor de harnică”

Casa bunicilor din curtea bisericii ortodoxe din Dublin va fi finalizată și va purta numele cadrului didactic fondator, Camelia Cazacu, învățător care a lucrat peste trei decenii în Darabani.

Emanuela Breazu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Irlanda, Ovidiu Burdușa, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar și PS Ignatie, episcopul Hușilor, arhiereu-vicar cu atribuții pastorale și misionare pentru comunitățile românești din Marea Britanie, Irlanda și Islanda, au transmis condoleanțe familiei Cameliei Cazacu, prin intermediul pr. Raul Simion.

Un alt proiect inițiat de Camelia Cazacu împreună cu părintelui Simion este cel de înființare a unei Biblioteci românești în cadrul parohiei ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba”. 

„Este o mare pierdere pentru parohia noastră. Doamna Cazacu era obositor de harnică. Tot timpul era pe fugă. Nu am văzut-o niciodată să se odihnească” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Simion.

Cei aproximativ 11.000 de euro care au fost investiți până acum în Casa bunicilor provin din bugetul parohiei unde Camelia Cazacu a fost omniprezentă timp de 8 ani, deoarece fondurile din cadrul proiectului depus la Departamentul Românilor de Pretutindeni au rămas până în prezent doar la stadiul de promisiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
42

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
84

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
152

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...