Casa bunicilor din Dublin va purta numele Cameliei Cazacu. „Era obositor de harnică”

 Casa bunicilor din Dublin va purta numele Cameliei Cazacu. „Era obositor de harnică”

Casa bunicilor din curtea bisericii ortodoxe din Dublin va fi finalizată și va purta numele cadrului didactic fondator, Camelia Cazacu, învățător care a lucrat peste trei decenii în Darabani.

Emanuela Breazu, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al României în Irlanda, Ovidiu Burdușa, secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar și PS Ignatie, episcopul Hușilor, arhiereu-vicar cu atribuții pastorale și misionare pentru comunitățile românești din Marea Britanie, Irlanda și Islanda, au transmis condoleanțe familiei Cameliei Cazacu, prin intermediul pr. Raul Simion.

Un alt proiect inițiat de Camelia Cazacu împreună cu părintelui Simion este cel de înființare a unei Biblioteci românești în cadrul parohiei ”Sf. Mare Mucenic Gheorghe și Sf. Columba”. 

„Este o mare pierdere pentru parohia noastră. Doamna Cazacu era obositor de harnică. Tot timpul era pe fugă. Nu am văzut-o niciodată să se odihnească” a declarat pentru Darabaneni.ro, pr. Simion.

Cei aproximativ 11.000 de euro care au fost investiți până acum în Casa bunicilor provin din bugetul parohiei unde Camelia Cazacu a fost omniprezentă timp de 8 ani, deoarece fondurile din cadrul proiectului depus la Departamentul Românilor de Pretutindeni au rămas până în prezent doar la stadiul de promisiune.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Al-Mawas a fost prezentat oficial la FC Botoșani. "Perla Siriei" va purta tricoul cu numărul 9 - VIDEO

astăzi, 16:44
149

Al-Mawas, jucătorul pe care sirienii îl compară cu Hagi și Maradona, a fost prezentat oficial astăzi, la sediul clubului, într-o conferință la care au asistat antrenorul Marius Croit...

(P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

astăzi, 15:30
68

Comunicat:PSD Botoșani transmite alegătorilor să nu își irosească votul pe partide, care nu au niciun fel de program de guvernare concret și coerent.PSD este singura alternativă l...

(P) Cristian Achiței, candidat pentru Senatul României pe lista Partidului Național Liberal: TREBUIE SĂ VOTEZI!

astăzi, 13:30
89

Comunicat:TREBUIE SĂ VOTEZI!Pentru că te-ai simțit umilit și batjocorit atunci când ai văzut că pesediștii NU AU FĂCUT NIMIC din promisiunile cu care te-au amăgit în 2016&...