Unul dintre locurile de joacă rămas neînchis, plin de gunoi. Directorul DSPSA: „Soluția extremă este să dezafectăm acel teren de joacă”

Unul dintre locurile de joacă rămas neînchis, plin de gunoi. Directorul DSPSA: „Soluția extremă este să dezafectăm acel teren de joacă”

Chiar dacă în municipiul Botoșani, conform legislației în vigoare, locurile de joacă sunt închise, majoritatea părinților profită de singurele spații de joacă rămase deschise. Este și cazul locului de joacă din zona Primăverii, mai jos de Piața Viilor, care este plin de copii veniți la joacă.

Însă condițiile de aici sunt improprii și pun în pericol sănătatea celor mici. Nemulțumirile părinților nu au întârziat să apară pe rețelele de socializare, demonstrând cu poze de la fața locului, gunoiul acumulat și neridicat din incinta spațiului de joacă. O mămică din municipiu trage un semnal de alarmă asupra acestui fapt și îndeamnă autoritățile locale la mai multă responsabilitate și implicare.

„În timp ce poliția vânează „oameni fără mască” în piață, lângă, la câțiva metri, zace acest părculeț, singurul din zona Primăverii care nu are gard să îl închidă, unde copiii caută refugiu, unde își doresc să se joace măcar puțin…Plin de gunoaie, plin de nepăsare…de nesimțire? Nu este de ajuns că nu avem unde să ieșim la plimbare în spațiile publice special amenajate pentru copii? De ce nu se închid crâșmele și păcănelele? Sau acesta este viitorul țării?! Rușine!”, este mesajul transmis de mama indignată de acest fapt.

Pe de altă parte, conducerea Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement (DSPSA) Botoșani,  afirmă că părinții ar trebui să ia în considerare faptul că aceste spații de joacă destinate copiilor sunt încă închise și roagă părinții să citească legislația dar și să o aplice. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, se vede în postura de a lua o soluție extremă, prin dezafectarea respectivului spațiu de joacă, ca măsură preventivă de protejare a copiilor.

„Rog părinții să citească legislația și să o aplice. Copiii nu au discernământ, nu cunosc prevederile legale din România. Terenurile de joacă sunt închise și nu este permis accesul în incinta lor. Noi avem un teren de joacă pentru copii care este delimitat de un gărduț de mici dimensiuni în acea zonă, iar părinții cunosc faptul că nu au ce căuta în acel teren.  N-ar fi trebuit să  lase copiii să intre acolo pentru că riscul de contaminare este maxim. Soluția extremă este să dezafectăm acel teren de joacă în măsura în care anumite component se pot extrage de acolo pentru a nu mai periclita siguranța copiilor iar noi, ca instituție de stat, să intervenim în protejarea lor chiar dacă părinții lor, din păcate, nu o fac”, a declarat Eugen Țurcanu, director al DSPSA.

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a explicat că ridicarea gunoiul din spațiul de joacă respectiv se efectuează o singură dată pe zi dar, în urma sesizărilor primite, va lua decizia ca acest fapt să se întâmple de două ori pe zi, chiar dacă va fi depășită aria contractuală.

„În zona spațiului de joacă există un magazin fast food, iar coșul de gunoi este foarte apropiat de această unitate alimentară și din această cauză se umple foarte repede. Mai sunt și păsările care scot resturile alimentare din coșurile din acea zonă. În mod normal, prin contract, colectarea gunoiului se face se face  o singură dată, dimineața la prima oră, dar în urma sesizărilor primite, am luat decizia de a ridica gunoiul din spațiul de joacă  de două ori pe zi,respectiv dimineața și seara,  chiar dacă ne depășim aria contractual”, a declarat Bogdan Buhăianu.

(Anca SAVEL)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Deputatul Mihaela Huncă: „La mulţi ani, Pro România Botoşani! Organizaţia judeţeană împlinește doi ani de la înfiinţare!”

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
105

Comunicat de presă:Zi specială  pentru membrii şi simpatizanţii PRO România Botoşani! Împlinim doi ani de când suntem în slujba botoşănenilor, doi ani de c...

Botoșăneni răniți într-un accident rutier petrecut în Suceava

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
704

Doi botoșăneni au ajuns la spital, după ce au fost victimele unui accident rutier petrecut vineri, în localitatea Ilișești din județul Suceava.Ancheatatorii au stabilit că un bărbat ...

Dorohoian băgat în spital de propriul cal

Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
207

Un bărbat de 80 de ani din Dorohoi, care a ajuns la Urgenţe în stare gravă. Acesta se pregătea să bage calul în grajdul casei, însă, animalul s-a speriat de un câine şi ...