Un nou rând de amenzi anti-COVID. 13.000 de lei pentru nepurtarea măștii

Un nou rând de amenzi anti-COVID. 13.000 de lei pentru nepurtarea măștii

În cursul zilei de sâmbătă, aproximativ 200 de forțe de ordine au acționat pe raza județului, pentru verificarea respectării  măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. Au fost aplicate amenzi în valoare de 13.000 de lei, potrivit Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ).

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii botoșăneni alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale de alimentație publică, dar și  a mijloacelor de transport persoane, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

„În cadrul acțiunilor au fost verificate peste 100 de societăți comerciale, precum şi peste 100 de mijloace de transport. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 13.000 de lei”, a precizat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Potrivit acesteia, dintre sancțiunile încheiate, 42 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

„Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19”, amintește IPJ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Al-Mawas a fost prezentat oficial la FC Botoșani. "Perla Siriei" va purta tricoul cu numărul 9 - VIDEO

astăzi, 16:44
117

Al-Mawas, jucătorul pe care sirienii îl compară cu Hagi și Maradona, a fost prezentat oficial astăzi, la sediul clubului, într-o conferință la care au asistat antrenorul Marius Croit...

(P) PSD Botoșani: „Pe 6 decembrie votează în siguranță pentru siguranța sănătății tale, a locului tău de muncă și a educației copiilor tăi”

astăzi, 15:30
59

Comunicat:PSD Botoșani transmite alegătorilor să nu își irosească votul pe partide, care nu au niciun fel de program de guvernare concret și coerent.PSD este singura alternativă l...

(P) Cristian Achiței, candidat pentru Senatul României pe lista Partidului Național Liberal: TREBUIE SĂ VOTEZI!

astăzi, 13:30
80

Comunicat:TREBUIE SĂ VOTEZI!Pentru că te-ai simțit umilit și batjocorit atunci când ai văzut că pesediștii NU AU FĂCUT NIMIC din promisiunile cu care te-au amăgit în 2016&...