Un moldovean voia să ajungă în Germania, cu un buletin fals. Polițiștii i-au schimbat destinația

Un moldovean voia să ajungă în Germania, cu un buletin fals. Polițiștii i-au schimbat destinația

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, asupra unui bărbat, cetăţean moldovean, o carte de identitate falsă pe care acesta intenţiona să o folosească în Germania.

Sâmbătă, 19 octombrie a.c., în jurul orei 23:45, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism ce se deplasa către Germania, O.V. cetăţean din Republica Moldova, în vârstă de 40 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, oamenii legii au descoperit asupra sa, ascunsă și nedeclarată într-o geantă de mână, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia cetăţeanului moldovean, dar emisă pe un alt nume.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză este fals.

Bărbatul a declarat că a procurat documentul de identitate de la un conațional, plătind suma de 200 de euro, și că urma a fi folosit în Germania, pentru a ocupa mai ușor un loc de muncă.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
48

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...

Anchetă la Săveni, după incendiul de la fosta moară de cereale: Focul ar fi fost pus intenționat! (Video)

astăzi, 08:02
79

Potrivit repreznetanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani, incendiul de la Săveni a fost stins după aproximativ opt ore.Cauza probabilă ar fi acțiunea intenționată, ...

Andreea Șovan: ”Bunicul meu a fost actor în Botoșani. Acolo, la teatru, bunica s-a îndrăgostit de vocea lui!”

astăzi, 07:42
119

E creativă, e generoasă, e deschisă și atentă, e discretă și cu bun simț. E curajoasă și uneori naivă. E profundă și despică firul în multiplu de patru. E o explozie de stări și ...