Transport școlar luat în vizor de polițiști. Sute de elevi instruiți să respecte măsurile anti-COVID

Transport școlar luat în vizor de polițiști. Sute de elevi instruiți să respecte măsurile anti-COVID

În perioada 21-23 octombrie, polițiștii botoșăneni din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, sub coordonarea Biroului de Siguranță Școlară, au acționat pe linia transportului școlar și siguranței elevilor din județul Botoșani, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit sursei citate, în cadrul acestor activități, 449 de elevi au fost instruiți cu privire la măsurile de protecție individuală împotriva virusului SARS-CoV-2, precum și cu privire la măsurile pe care le pot adopta pentru a nu deveni victimele unor infracțiuni.

„Totodată, au fost verificate 75 de mijloace auto destinate transportului școlar, nefiind constatate nereguli. În contextul activităților desfășurate au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea unor prevederi ale Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a transmis Simona Pușcașu, reprezentant al IPJ Botoșani.

Polițiștii recomandă elevilor să păstreze distanțarea fizică și să poarte mască de protecție atât în incinta unităților școlare, în proximitatea acestora, precum și în celelalte spații publice în care această măsura este obligatorie, pentru a se proteja pe ei, dar și pe ceilalți din jurul lor.

Activitățile circumscrise siguranței elevilor și cadrelor didactice reprezintă o prioritate a Inspectoratului Județean de Poliție și vor continua în perioada următoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(P) Marius Budăi, deputat PSD: „Refuz pensia specială de parlamentar. Îmi voi da demisia în ultima zi de mandat, ca să nu întrunesc condiția legală pentru acordarea acesteia”

astăzi, 10:53
75

Comunicat:Deputatul social-democrat botoșănean, fostul ministru al Muncii, Marius Budăi a anunțat astăzi că își va da demisia înainte de finalizarea actualei legislaturi pentru ...

(P) Mihaela Huncă - deputat Pro România Botoşani: Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!

astăzi, 10:33
45

Comunicat:Pro România susține testarea națională ca principalul mod de luptă împotriva pandemiei. Pro România propune testare COVID-19 gratuită pentru toți românii!...

Femeie accidentată, pe trecerea de pietoni, de un șofer de 75 de ani

astăzi, 08:41
269

Duminică la amiază, la ora 11.55, în timp ce conducea autoturismul pe Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în perimetrul unei treceri pentru pietoni, un localnic de 75 de ani a surpri...