Spania, țara cu cei mai mulți imigranți români crește salariile! Salariul minim ajunge la 1182 Euro!

Spania, țara cu cei mai mulți imigranți români crește salariile! Salariul minim ajunge la 1182 Euro!

Spania, țara cu cei mai mulți migranți români din Europa va revizui nivelul salariului minim, deja majorat în ianuarie cu 22% până la 1.050 euro pe lună. Premierul spaniol în exerciţiu Pedro Sanchez a anunțat că va majora pensiile şi salariul minim, având ca obiectiv să aducă salariul minim ''la finalul legislaturii viitoare la 60% din salariul mediu''.

Pensiile nu au mai fost indexate cu rata inflaţiei începând din 2014, o decizie luată de guvernul conservator în timpul crizei, pentru echilibrarea conturilor publice.

Salariul lunar mediu în Spania era de 1.970 euro brut în 2017, conform ultimelor date disponibile.

Datele oficiale de la Madrid arată că în prezent, comunitatea românească rămâne în continuare cea de-a doua comunitate străină, după marocani, dar a fost pe primul loc între 2008 și 2013, când a depășit 800.000 de persoane. Pe parcursul a circa cinci ani se mutau în Spania câte 100.000 de români pe an. După 2013 au început să migreze spre nord, din Germania până în țările  din Scandinave. Acum plecările s-au mai domolit, iar datele statistice arată că anul trecut au plecat mai puțini decât în anul precedent.

Pe de altă parte, costurile vieții în Spania sunt mult mai mici decât în România. Spania este pe locul 8 în topul preferințelor expaților, dintr-un total de 68 de țări analizate într-un studiu recent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

România numără: încă 4 decese din cauza coronavirusului. Bilanțul a ajuns la 34

Sâmbătă, 28 Martie 2020
925

Au fost înregistrate încă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus. România a ajuns la un număr de 34 decese, a informat duminică seara Grupul de Comunicare Strate...

FOTO&VIDEO: Imnul României răsună în megafoanele autospecialelor de poliție, în semn de mulțumire

Sâmbătă, 28 Martie 2020
721

Acțiune specială a forțelor de ordine din Botoșani. Simultan cu colegii din restul țării, toți polițiștii și jandarmii aflați în teren au staționat și au emis imnul național d...

Vrei să știi cum arată speranța? O femeie de 102 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus. Este poreclită “Nemuritoarea”

Sâmbătă, 28 Martie 2020
481

O femeie de 102 ani din Genoa, Italia, care fusese infectată cu noul coronavirus și a stat 20 de zile în spital, s-a vindecat, deși pare de-a dreptul incredibil. Medicii susțin că acest caz...