Spania, țara cu cei mai mulți imigranți români crește salariile! Salariul minim ajunge la 1182 Euro!

Spania, țara cu cei mai mulți imigranți români crește salariile! Salariul minim ajunge la 1182 Euro!

Spania, țara cu cei mai mulți migranți români din Europa va revizui nivelul salariului minim, deja majorat în ianuarie cu 22% până la 1.050 euro pe lună. Premierul spaniol în exerciţiu Pedro Sanchez a anunțat că va majora pensiile şi salariul minim, având ca obiectiv să aducă salariul minim ''la finalul legislaturii viitoare la 60% din salariul mediu''.

Pensiile nu au mai fost indexate cu rata inflaţiei începând din 2014, o decizie luată de guvernul conservator în timpul crizei, pentru echilibrarea conturilor publice.

Salariul lunar mediu în Spania era de 1.970 euro brut în 2017, conform ultimelor date disponibile.

Datele oficiale de la Madrid arată că în prezent, comunitatea românească rămâne în continuare cea de-a doua comunitate străină, după marocani, dar a fost pe primul loc între 2008 și 2013, când a depășit 800.000 de persoane. Pe parcursul a circa cinci ani se mutau în Spania câte 100.000 de români pe an. După 2013 au început să migreze spre nord, din Germania până în țările  din Scandinave. Acum plecările s-au mai domolit, iar datele statistice arată că anul trecut au plecat mai puțini decât în anul precedent.

Pe de altă parte, costurile vieții în Spania sunt mult mai mici decât în România. Spania este pe locul 8 în topul preferințelor expaților, dintr-un total de 68 de țări analizate într-un studiu recent.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cătălin Flutur a anunțat în această seară proiectul de buget al municipiului Botoșani. Acesta va intra în discuția Consiliului Local peste două zile, dar sunt șanse mici ca PSD să îl lase în această formă!

Luni, 17 Februarie 2020
232

Cu două zile înainte de ședința Consiliului Local de la Botoșani, un consiliu dominat brutal de ani de zile de PSD, primarul municipiului, Cătălin Flutur, a anunțat în această sear...

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela: MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, paza școlilor din România!

Luni, 17 Februarie 2020
182

“Pe fondul creșterii violenței și a consumului de droguri, MAI nu are capacitatea de a acoperi cu personal, jandarmi și polițiști, să asigure paza tuturor școlilor din România&rdqu...

Așa ceva… Pompierii au găsit două fețe de pernă pline cu pitoni regali!

Luni, 17 Februarie 2020
872

Când ne gândim la pompieri ne gândim la faptul că sunt dispuși să-și dea viața pentru a stinge flăcările, însă nimeni nu se aștepta ca în două fețe de perne di...