Poșta Română: Pensiile ar putea ajunge mai repede la beneficiari, însă trebuie respectate anumite condiții

Poșta Română: Pensiile ar putea ajunge mai repede la beneficiari, însă trebuie respectate anumite condiții

Poșta Română a anunțat că pensiile vor sosi mai devreme la beneficiari. Începând cu data de 1 aprilie. Instituția cere respectarea unor reguli în contextul pandemiei de coronavirus.

Factorul poștal ajunge la ușa pensionarului în intervalul 1-15 aprilie, potrivit calendarului obișnuit, însă personalul va depune eforturi pentru distribuirea mai rapidă a pensiilor.

Directorul companiei, Horia Grigorescu, cere pensionarilor să păstreze o distanță de cel 1,5 metri față de poștaș și să aibă pregătit un pix propriu pentru a semna talonul de pensie.

„Ca măsuri particulare, în acest moment, avem toţi factorii poştali care vor fi pe teren în această perioadă dotaţi cu măști și mănuși. Totodată, încercăm să găsim o variantă cât mai eficientă să punem banii în plic pentru a limita interacţiunea dintre pensionari şi factorii poştali, astfel încât momentul în care se aduc efectiv banii în casa omului să dureze cât mai puţin, să fie banii pre-număraţi, să putem să transmitem direct plicul respectiv. Totodată, avem rugămintea faţă de absolut toţi pensionarii, în măsura în care este posibil, să folosească pixuri proprii în momentul în care semnează taloanele. (…)  Distanţa este cea pe care am recomandat-o evident tuturor colegilor mei să o păstreze – de 1,5/2 metri – şi din nou fac apel pe această cale la toţi pensionarii să păstreze această distanţă la rândul lor“, a transmis directorul Poștei Române, Horia Grigorescu la RTV.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în mediul academic, s-a stins un profesor care a pregătit studenți și la Botoșani!

astăzi, 07:10
319

Din rândul universitarilor de la departamentul de Căi de Comunicații și Fundații de la Facultatea de Construcții și Instalații, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Ia...

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
18

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
374

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...