Polițiștii au început să explice copiilor metoda metoda „loverboy” și cum se face recrutarea în mediul online, pentru a contracara traficul de persoane!

Polițiștii au început să explice copiilor metoda metoda „loverboy” și cum se face recrutarea în mediul online, pentru a contracara traficul de persoane!

În data de 27 august 2019,  poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu reprezentanţi ai  Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Suceava au desfăşurat o serie de activități alături de  copiii și tinerii instituționalizați la Centrul de Plasament Sfântul Nicolae din Trușești. 

Activitățile se derulează în cadrul Campaniei “Informează-te pentru a fi protejat!”, campanie ce își propune prevenirea situațiilor de risc în ceea ce privește traficul de minori.

Participanții au vizionat filmul documentar Distruge zidul indiferenței , material video realizat de ANITP, care aduce în atenție problematica traficului de persoane în scopul expoatării sexuale, în baza acestuia tinerii primind o serie de recomandări cu privire la metodele legale de ocupare a unui loc de muncă în afara țării.

Totodată, adolescenților le-au fost prezentate câteva metode de victimizare în cazul traficului de persoane: metoda loverboy și recrutarea în mediul online. De asemenea, tinerilor le-au fost prezentate riscurile plecării fără învoire din unitatea de protecție, consecințele pe termen lung a adoptării unui comportament deviant.

Activitatea derulată reprezintă o acțiune comună a celor doua instituții componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive, comisie ce își desfășoară activitatea în baza Ordinului MAI nr.119/2017.

În perioada iunie-august 2019, în cadrul aceleiași campanii, copiii și tinerii care beneficiază de o măsură de protecție la centrele de plasament din Botoșani, Dorohoi și Pomârla, precum și elevi ai unor unități de învățământ de pe raza județului  au participat la activități  similare, activități care vor continua și în cursul anului școlar viitor”, a explicat într-un comunicat de presă IJP Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim pe Sfinţii Mucenici Hrisant şi Daria, Claudiu şi Ilaria; Sfântul Mucenic Marian diaconul (Zi aliturgică. Canonul Mare)

astăzi, 07:00
5

Sfântul Hrisant († 283) era din Egipt, dar s-a mutat la Roma împreună cu tatăl său, Polemon, care era păgân. După ce a învăţat toată filosofia păgână, Hr...

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
350

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5637

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...