Percheziții în Botoșani, într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziții în Botoșani, într-un dosar de evaziune fiscală

Marți, 30 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Economice Mureș au desfășurat 13 percheziții domiciliare, dintre care cinci în Mureș, două în București, două în Galați, două în Brașov, una în Ilfov și una în Botoșani, la sediile unor societăți, ale căror reprezentanți sunt cercetați într-un dosar penal de evaziune fiscală în forma continuată, aflat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul din Mureș.

În fapt, o societate comercială ar fi înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale fără conținut economic real de la 6 operatori ce aveau un comportament fiscal neadecvat.

Astfel, s-ar fi creat un circuit financiar fictiv, fiind creat un prejudiciul estimat la 130.000 de lei.

Circuitul tranzacțional fictiv ar fi cuprins bunuri și servicii destinate lucrărilor de instalații sanitare, de încălzire și comerț al echipamentelor de protecție din domeniul construcții.

Au fost puse în executare două mandate de aducere, iar în urma probelor administrate s-a dispus continuarea urmăririi penale față de cei în cauză, potrivit unui comunicat al Poliției Române.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Roxana Țurcanu: „Să redăm Centrul Vechi tuturor botoșănenilor!”

astăzi, 12:08
15

Comunicat de presă:În după-amiaza zilei de vineri, președintele ALDE Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu, alături de echipa sa de campanie, aspirantă la  Consiliului Local Botoș...

Consiliul Județean trebuie să achite 10 milioane de lei pentru un drum stricat la câteva luni de la asfaltare

astăzi, 11:51
65

Autorităţile judeţene din Botoşani sunt nevoite să plătească peste 1,6 milioane de euro pentru 15 kilometri de drum care s-a stricat la câteva luni de la asfaltare. Consiliul Judeţean a ...

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv: „S-a făcut o campanie electorală pe bani publici pentru a arăta că se poate face curățenie în cimitire”

astăzi, 11:25
73

În cadrul unei conferințe de presă, directorul  Societății Urban Serv, Bogdan Buhăianu, a ținut să răspundă atacurilor din ultima perioadă venite din partea primarului Cătălin F...