Patru botoșăneni ar trebui să trăiască mai mult decât timpul scurs de la ultima Eră Glaciară pentru a achita datoriile făcute la bănci!

Patru botoșăneni ar trebui să trăiască mai mult decât timpul scurs de la ultima Eră Glaciară pentru a achita datoriile făcute la bănci!

Patru pensionari de la Botoșani sunt condamnați să trăiască mai mult decât orice ideologie sau concept cunoscut până în prezent dacă vor să-și plătească datoriile la bănci.

Mai mult decât creștinismul, capitalismul, comunismul și chiar decât istoria scrisă a civilizației noastre. Ar trebui ca de acum încolo să trăiască mai mult decât istoria lui Isus, sau de cinci ori mai mult decât timpul scurs de la înscăunarea lui Tutankhamon în Egiptul antic!

Practic, în actualul ritm, cei patru bătrâni ar mai avea nevoie mai mult și decât timpul scurs de la ultima Eră Glaciară, datată la aproximativ 13000 de ani în urmă, pentru a putea rămâne curați în fața sistemului bancar din România.

Cea mai mare datorie pe care un bătrân de la Botoșani o are, este de 9.920.705 lei, adică undeva la aproximativ două milioane de euro. Cum i se opresc din pensie câte 241 de lei, acesta ar trebui să trăiască încă 3.430 de ani pentru a-şi stinge debitul.

Pe locul doi este un vârstnic cu o datorie de 7.105.116 lei, adică 1,5 milioane de euro. La o poprire lunară de 174 de lei, acesta ar mai trebui să trăiască încă 3.402 ani pentru a-şi putea plăti datoria.

Al treilea pensionar datorează 7.102.343 de lei, adică tot aproximativ 1,5 milioane de euro. Lunar lui i se opresc 117 lei și mai are nevoie de 60.704 luni să-și achite debitul, adică, încă 5.059 ani.

O a patra persoană vârstnică plătește lunar câte 110 lei pentru achitarea unei creanţe de aproximativ 6,1 milioane lei. Aceasta şi-ar stinge toate datoriile dacă ar mai apuca să trăiască încă 4.608 ani.

În total, cei patru pensionari ar mai trebui să trăiască încă 16.500 de ani, adică mai mult decât timpul scurs de la terminarea ultimei Ere Glaciare, pentru a-și achita datoriile către bănci.

În județul Botoşani, numărul pensionarilor care au conturile afectate de popririle pentru achitarea datoriilor este de 2.700, iar popririle sunt făcute prin intermediu Casei Judeţene de Pensii (CJP) Botoşani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ceața creează probleme și în traficul aerian: Un avion care trebuia să aterizeze în Suceava, a fost redirecționat spre Iași

astăzi, 08:40
189

Un avion tip ATR 42-500 al Tarom, care trebuia să aterizeze vineri seară, la ora 19:35, în aeroportul de la Salcea, a fost redirecționat spre Iași, din cauza ceții dense din zonă.A fos...

VERSURI DIN STRADĂ: Ninge în Moldova

Vineri, 13 Decembrie 2019
479

Publicăm astăzi încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției, de data asta de la Nicanor Casandruc. Lectură plăcută. NINGE ÎN MOLDOVAde Nican...

ACUM: Bărbat în stare gravă, după ce a fost victima unui accident petrecut în Vorona. Circulația a fost blocată

Vineri, 13 Decembrie 2019
3991

Un grav accident rutier s-a produs, vineri seară, în apropiere de localitatea Vorona, din județul Botoșani. Un bărbat de circa 50 de ani a fost acroșat de un autoturism, starea sa...