O nouă țeapă în numele ANAF. Cum arată mesajul fals trimis românilor. Fiscul: „Nu trimiteți bani către acele conturi"

O nouă țeapă în numele ANAF. Cum arată mesajul fals trimis românilor. Fiscul: „Nu trimiteți bani către acele conturi"

ANAF atenționează asupra unor noi mesaje false emise în numele instituției, la nici o lună de la precedentele emailuri ale unor infractori cibernetici.

La sesizarea unor contribuabili, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) atenționează asupra mesajelor false prin care contribuabilii sunt anunțați că au de plătit „impozite către sistemul bugetar din România", scrie Antena3.ro.

Instituția îi sfătuiește pe contribuabili să nu deschidă acele emailuri, iar dacă au fost deschise, să nu acceseze documentele anexate sau link-urile din conținut.

În plus, ANAF le spune oamenilor să nu transmită bani către conturile menționate.

„Pentru siguranța dumneavoastră, vă sfătuim să nu deschideți aceste emailuri, iar, dacă au fost deschise, să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut. Și, în niciun caz, să nu transmiteți bani către conturile menționate!", spune Fiscul.

ANAF spune că a dezvoltat și pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, serviciul Spațiul Privat Virtual, pentru o comunicare securizată cu instituția.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
128

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
486

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
193

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...