Încurajarea spiritului civic începe să dea roade la Botoșani. Tot mai mulți oameni sună la poliție când văd șoferi beți la volan!

Încurajarea spiritului civic începe să dea roade la Botoșani. Tot mai mulți oameni sună la poliție când văd șoferi beți la volan!

La fel ca și în societatea europeană, parteneriatul nescris între cetățeni și poliție pare că începe să dea roade la Botoșani, unde tot mai mulți oameni, încurajați de spiritul civic al cunoscuților, sună la poliție când văd șoferi beți la volan!

În rapoartele polițiștilor de la Botoșani apar tot mai multe cazuri în care polițiștii acționează în combaterea fenomenului de alcool la volan în urma anunțurilor făcute de cetățeni.

Chiar ieri, 20.08.2019, poliţiştii din cadrul  Postului de Poliţie Băluşeni, au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat, care este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice, conduce un autoturism pe drumul public din localitatea Buzeni.

Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au depistat un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani,  din localitatea Buzeni.

Acesta a fost testat  cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată fiind de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele său a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Reamintim că, dacă vedeți un șofer sub influența băuturilor alcoolice, puteți sesiza polițiștii inclusiv la serviciul 112, semnalând drumul sau locul în care se află mașina condusă de persoana sub influența băuturilor alcoolice.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Ninge în Moldova

Vineri, 13 Decembrie 2019
320

Publicăm astăzi încă o poezie venită pe adresa de poștă electronică a redacției, de data asta de la Nicanor Casandruc. Lectură plăcută. NINGE ÎN MOLDOVAde Nican...

E lege: Salariul minim pe economie creşte de la 1 ianuarie la 2.230 lei

Vineri, 13 Decembrie 2019
630

Valoarea brută a salariului minim va fi majorată cu 150 de lei. Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată va creşte de la 1 ianuarie 2020, luând în calcul rata inf...

În această seară: cod galben de ceață, în 42 de localități din județ

Vineri, 13 Decembrie 2019
278

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de tip nowcasting, joi seară, conform căreia 42 de localități din județul Botoșani, precum și zonele din imeadiata aproiere ...