Încă două persoane sancţionate pentru acte ilicite de comerţ! Amenda este de 2000 de lei!

Încă două persoane sancţionate pentru acte ilicite de comerţ! Amenda este de 2000 de lei!

Poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Vorona au oprit pentru control un vehicul, condus de un tânăr de 29 de ani, în care se mai afla şi o femeie, ambii din judeţul Iaşi. Cu ocazia controlului vehiculului, în interiorul acestuia au fost identificate mai multe perne şi pilote, pentru care persoanele respective nu deţineau documente justificative.

În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională în cuantum de 2.000 de lei, pentru efectuarea de activităţi comerciale ilicite, iar bunurile respective au fost confiscate de poliţişti.

Polițiștii de la Botoșani au atras din nou atenţia cetăţenilor că, de fapt, se încearcă oprirea unui fenomen infracțional generat de infractorii voiajori, cărora le cad victime în special bătrânii din satele de la Botoșani.

Iată și modul de operare adoptat de infractorii voiajori: se prezintă drept vânzători ambulanţi şi oferă spre vânzare diverse bunuri sau afirmă că doresc să achiziţioneze bunuri de la cetăţeni, de la electrocasnice vechi, fier vechi, și până la diverse produse obţinute în gospodăria proprie. Acesta este doar un pretext de a pătrunde în curte sau locuinţă şi să observe unde oamenii își ţin lucrurile de valoare sau banii, iar prin distragerea atenţiei, pot comite furtul chiar atunci.

“Pentru a nu deveni victimele unor astfel de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă următoarele:

Acordaţi atenţie persoanelor străine de localitatea dumneavostră care bat la porţile oamenilor sub diverse motive.

Reţineţi semnalmentele acestora, precum şi alte detalii, cum ar fi bunurile pe care le vând sau autovehiculul cu care se deplasează (culoare, număr).

Ţineţi permanent legătura cu rudele şi vecinii care sunt în vârstă, reamintindu-le de regulile de siguranţă personală, pentru a nu deveni victimele infracţiunilor de furt sau înşelăciune.

Nu oferiţi persoanelor străine informaţii despre bunurile de valoare sau sumele de bani pe care le ţineţi în locuinţă.

În cazul în care deveniţi victima unei astfel de infracţiuni, sesizaţi de îndată organele de ordine, prin apelarea numărului unic de urgenţă 112 sau la cea mai apropiată unitate de poliţie!”, se precizează într-un comunicat emis astăzi de polițiștii de la Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Boală extrem de contagioasă, depistată la granița cu Ucraina

astăzi, 18:37
274

DSP Suceava face recomandări medicilor de familie şi spitalelor legate de diagnosticarea corectă a pacienţilor, după ce în Ucraina, la graniţa cu România, s-au confirmat cazuri de di...

„Mavromati” a scos la concurs două posturi

astăzi, 18:21
171

Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” organizează concurs pentru ocuparea a două funcții contractuale vacante, pe durată nedeterminată.Mai exact, unitatea angajeaz...

(P) Comunicat PSD: Marius Budăi: „Iohannis a fugit 5 ani de zile de botoșăneni! Acum fuge de orice dezbatere în fața botoșănenilor și a tuturor românilor pe care prin Constituție îi reprezintă!”

astăzi, 18:13
50

Deputatul social-democrat Marius Budăi a declarat, marți, că fuga candidatului Klaus Iohannis de orice dezbatere electorală demonstrează disprețul președintelui în funcție față de...