Circa 30 de deținuți în Penitenciarul din Botoșani au cerut dreptul să voteze

Circa 30 de deținuți în Penitenciarul din Botoșani au cerut dreptul să voteze

Reprezentanții Penitenciarului din Botoșani au transmis că 27 de persoane custodiate în unitate și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an.

În total, din cele 539 de persoane private de libertate, încarcerate în Penitenciar, 31 au drept de vot. Pentru cei care și-l vor exercita, pe baza unei cereri formulate în prealabil, va fi amenajat un spațiu de tip secție de votare, în incinta unității.

Pe durata derulării tuturor activităţilor necesare exercitării dreptului de vot, persoanele private de libertate vor purta masca de protecţie respiratorie, mai arată reprezentanții Penitenciarului.

„Înainte de înmânarea ştampilei de vot şi a cărţii de identitate, persoanele private de libertate vor primi mănuşi de unică folosinţă. După exercitarea dreptului de vot, mănuşile vor fi dezinfectate şi aruncate în recipiente special amenajate. Se va avea în vedere evitarea contactului dintre deţinuţii care îşi exercită dreptul de vot, astfel că nu vor interacţiona deţinuţi cazaţi în secţii diferite”, spune inspectorul de poliție penitenciară Anna Maria Rotariu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Echipa biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială, şi eventualii supraveghetori şi observatori străini acreditaţi în acest scop vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19, mai menționează sursa citată.

Purtarea echipamentului individual de protecţie este obligatorie din momentul accesului în unitate. Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare, va fi respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Din 2021 întregul personal din spitalele publice va fi remunerat după aceeaşi grilă de salarizare

astăzi, 20:38
398

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Sindicatelor TESA din Sănătate că de anul viitor întregul ...

Dacă tot ne place soluția suedeză: Scandinavii le recomandă vârstnicilor să nu se mai izoleze în case

astăzi, 20:03
227

Guvernul suedez le-a transmis joi persoanelor vârstnice că nu mai este necesar să se autoizoleze, argumentând cu ratele de infectare cu coronavirus mai reduse decât în primă...

Fermierii din trei comune din Botoșani nu-și mai pot adăpa animalele în râul Burla în urma accidentului ecologic de la Depozitul Ecologic de Deșeuri Stăuceni

astăzi, 19:36
451

Primăriile comunelor Stăuceni, Gorbănești și Blândești au fost anunțate astăzi că adăparea animalelor în râul Burla este interzisă. Zeci de familii din cele trei comune r...