Circa 30 de deținuți în Penitenciarul din Botoșani au cerut dreptul să voteze

Circa 30 de deținuți în Penitenciarul din Botoșani au cerut dreptul să voteze

Reprezentanții Penitenciarului din Botoșani au transmis că 27 de persoane custodiate în unitate și-au exprimat în scris intenția de a vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din acest an.

În total, din cele 539 de persoane private de libertate, încarcerate în Penitenciar, 31 au drept de vot. Pentru cei care și-l vor exercita, pe baza unei cereri formulate în prealabil, va fi amenajat un spațiu de tip secție de votare, în incinta unității.

Pe durata derulării tuturor activităţilor necesare exercitării dreptului de vot, persoanele private de libertate vor purta masca de protecţie respiratorie, mai arată reprezentanții Penitenciarului.

„Înainte de înmânarea ştampilei de vot şi a cărţii de identitate, persoanele private de libertate vor primi mănuşi de unică folosinţă. După exercitarea dreptului de vot, mănuşile vor fi dezinfectate şi aruncate în recipiente special amenajate. Se va avea în vedere evitarea contactului dintre deţinuţii care îşi exercită dreptul de vot, astfel că nu vor interacţiona deţinuţi cazaţi în secţii diferite”, spune inspectorul de poliție penitenciară Anna Maria Rotariu, purtătorul de cuvânt al instituției.

Echipa biroului electoral al secţiei de votare, care se deplasează cu urna specială, şi eventualii supraveghetori şi observatori străini acreditaţi în acest scop vor fi supuşi triajului epidemiologic la intrarea în unitate şi vor completa chestionarul COVID-19, mai menționează sursa citată.

Purtarea echipamentului individual de protecţie este obligatorie din momentul accesului în unitate. Totodată, pe toată durata desfăşurării procedurilor de votare, va fi respectată distanţarea fizică faţă de persoanele private de libertate şi faţă de personalul angajat al unităţii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste mare! Angajații din Botoșani care vor beneficia de majorări salariale!

astăzi, 09:24
12

Este vorba despre specialiștii care lucrează în muzee și biblioteci, angajați care se regăsesc și în instituțiile de cultură din Botoșani.Astfel, din luna aprilie, angajații ...

(P) Ghidul complet pentru amenajarea unei bucătării noi

astăzi, 09:07
23

Amenajarea unei bucătării noi este un proiect plin de provocări și potențial creativ. Fie că te pregătești să construiești de la zero sau să renovezi complet, fiecare aspect al amenajării ...

Poliția din Vatra Dornei, în stare de alertă maximă: Bebeluș găsit mort într-o mașină de spălat!

astăzi, 09:00
283

Mama, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi învelit copilul și ar fi încercat să-l ascundă. Tânăra născuse pe 14 martie, acasă, și nu apărea în evidențele med...