Botoșănenii nu mai rezistă în case: amenzi de peste 1 miliard de lei vechi numai în ultimele 24 de ore

Botoșănenii nu mai rezistă în case: amenzi de peste 1 miliard de lei vechi numai în ultimele 24 de ore

În timp ce autoritățile fac apel la autodisciplinare, după două săptămâni de izolare la domiciliu, botoșăneni par să nu mai reziste în case. Nu beneficiază de niciun fel de consiliere, specialiștii în psihologia individului sau a familiei au dispărut în ceață, oficialitățile anunță informații cu mare întârziere, iar singurii care lucrează sunt polițiștii: împart amenzi cu valori astronomice.

Conform Centrului Județean de Comunicare Botoșani doar în ultima zi au fost aplicate 51 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 109.000 de lei, dintre care 2 pentru nerespectarea măsurilor de izolare în valoare de 1.500 de lei și 12 pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației în valoare totală de peste 35.000 de lei.

La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean, au fost efectuate verificări la 1.571 persoane izolate la domiciliu și 195 localuri publice cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul stării de urgență.

În plus, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean, 76 de jandarmi cu 9 mijloace auto au participat în ultimele 24 de ore la misiunile de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19, din care 16 jandarmi au executat paza centrelor de carantină, 4 au escortat autovehicule aflate în tranzit de la limita de județ la centrele de carantină, iar 8 au efectuat verificări împreună cu lucrători de poliție la domiciliile persoanelor aflate în izolare.

“Pentru nerespectarea interdicțiilor de circulație impuse de ordonanțele militare, jandarmii au aplicat 24 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 24.700 de lei” se mai arată în comunicatul emis astăzi de Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

Situația este identică la nivel național, de la începutul stării de urgență fiind aplicate amenzi de peste 6 milioane de euro.

 

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
219

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
447

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
346

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...