Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

Persoanele vârstnice din comuna Drăguşeni din judeţul Botoşani primesc zilnic, pe perioada stării de urgenţă, câte o porţie de mâncare caldă din partea autorităţilor locale, ca urmare a faptului că nu au posibilitatea de a merge să îşi procure singuri alimentele.

Primarul comunei, Eugen Nechita, a decis să aloce bani din bugetul local pentru asigurarea hranei zilnice pentru cei mai săraci bătrâni din satele Drăguşeni, Sarata şi Podriga, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să iasă din case şi să nu fie expuşi riscului de a se îmbolnăvi, în contextul epidemiei de coronavirus. Mâncarea, achiziţionată în sistem catering, este distribuită la prânz de funcţionarii Primăriei, scrie Agerpres.

„A fost o decizie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a preveni ieşirea bunicilor pe stradă. Sunt şi bătrâni care trebuie ajutaţi, aşa că măsura este privită şi ca una socială", a declarat primarul din Drăguşeni pentru sursa citată.

Pentru localnici, mâna de ajutor din partea autorităţilor locale este binevenită. Mulţi dintre ei cred că ciorba caldă şi friptura pe care le primesc în fiecare zi la uşă sau la poartă îi ajută să depăşească momentele grele provocate atât de bătrâneţe, cât şi de starea de urgenţă instituită în România.

Stăm în casă toată ziua. Nu avem cum să mergem nici până la magazinul din comună, iar aici în sat nu avem de unde cumpăra alimente. Noroc de mâncarea pe care ne-o trimite Primăria", a declarat o bătrână din satul Sarata.

Pentru a obţine bani pentru hrana bătrânilor şi pentru pachetele cu alimente, administraţia din Drăguşeni a decis să reducă bugetele alocate unor investiţii de interes local, una dintre ele fiind extinderea actualului sediu al Primăriei, mai notează Agerpres.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Sfinţit Mc. Vasilevs, Episcopul Amasiei; Sf. Glafira; Sf. Mc. Chiril, Chindeu şi Tasie din Axiopolis (Cernavodă)

astăzi, 06:58
3

În vremea prigoanelor venite asupra creştinilor la sfârşitul secolului al 3-lea şi începutul celui de-al 4-lea, în cetatea Axiopolis din Dobrogea (numită astăzi Cernavodă...

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
138

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
105

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...