Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

Bătrânii unei comune din Botoșani primesc, zilnic, mâncare caldă oferită de Primărie

Persoanele vârstnice din comuna Drăguşeni din judeţul Botoşani primesc zilnic, pe perioada stării de urgenţă, câte o porţie de mâncare caldă din partea autorităţilor locale, ca urmare a faptului că nu au posibilitatea de a merge să îşi procure singuri alimentele.

Primarul comunei, Eugen Nechita, a decis să aloce bani din bugetul local pentru asigurarea hranei zilnice pentru cei mai săraci bătrâni din satele Drăguşeni, Sarata şi Podriga, astfel încât aceştia să nu fie nevoiţi să iasă din case şi să nu fie expuşi riscului de a se îmbolnăvi, în contextul epidemiei de coronavirus. Mâncarea, achiziţionată în sistem catering, este distribuită la prânz de funcţionarii Primăriei, scrie Agerpres.

„A fost o decizie a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă pentru a preveni ieşirea bunicilor pe stradă. Sunt şi bătrâni care trebuie ajutaţi, aşa că măsura este privită şi ca una socială", a declarat primarul din Drăguşeni pentru sursa citată.

Pentru localnici, mâna de ajutor din partea autorităţilor locale este binevenită. Mulţi dintre ei cred că ciorba caldă şi friptura pe care le primesc în fiecare zi la uşă sau la poartă îi ajută să depăşească momentele grele provocate atât de bătrâneţe, cât şi de starea de urgenţă instituită în România.

Stăm în casă toată ziua. Nu avem cum să mergem nici până la magazinul din comună, iar aici în sat nu avem de unde cumpăra alimente. Noroc de mâncarea pe care ne-o trimite Primăria", a declarat o bătrână din satul Sarata.

Pentru a obţine bani pentru hrana bătrânilor şi pentru pachetele cu alimente, administraţia din Drăguşeni a decis să reducă bugetele alocate unor investiţii de interes local, una dintre ele fiind extinderea actualului sediu al Primăriei, mai notează Agerpres.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Splendoarea Naturii

Marţi, 2 Iunie 2020
189

La orele serii publicăm astăzi o nouă poezie primită pe adresa de e-mail a redacției noastre. Vă dorim lectură plăcută. SPLENDOAREA NATURIIde Bulgariu FănicăAcum, c&aci...

Acțiuni ale polițiștilor. Peste 150 de botoșăneni verificați, în ultimele 24 de ore, zeci de sancțiuni aplicate

Marţi, 2 Iunie 2020
423

În ultimele 24 de ore, polițiștii au organizat trei acțiuni punctuale pentru prevenirea oricăror fapte de natura a tulbura ordinea și liniștea publică și pentru verificarea respectării ...

Botoșăneni amendați și băgați în carantină

Marţi, 2 Iunie 2020
311

Două persoane din Botoșani au fost sancționate pentru că nu au respectat măsura izolării la domiciliu.Este vorba despre un bărbat de 49 de ani, din orașul Bucecea și unul de 20 de ani di...