Autorul accidentului mortal din Cândești a fost reținut

Autorul accidentului mortal din Cândești a fost reținut

Autorul accidentului mortal petrecut în localitatea Cândești, din județul Botoșani, în urmă cu o săptămână, a fost reținut pentru 24 de ore, informează Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

În urma verificărilor și activităților specifice efectuate, luni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au identificat vinovatul în persoana unui tânăr de 19 ani din satul și comuna Ipotești, din județul Suceava.

El este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de ”ucidere din culpă” și ”părăsirea locului accidentului”, fapte comise în seara zilei de 14 octombrie a.c. S-a stabilit că, în timp ce conducea un autoturism pe drumul național DN29C pe raza localității Cândești, județul Botoșani, ar fi surprins și accidentat mortal un bărbat de 49 ani din aceeași localitate, care se deplasa în calitate de pieton pe marginea părții carosabile. În urma impactului, autorul faptei a părăsit locul accidentului.

„A fost identificat pe raza localității de domiciliu, fiind reținut de către polițiști și introdus in Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunerea de arestare preventivă”, a arătat Simona Pușcașu, din cadrul Compartimentului de Relații Publice al IPJ Botoșani.

Potrivit acesteia, în urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânărul și-a procurat elementele de caroseriei auto, pe care le-a ansamblat personal, aruncând părțile avariate ale caroseriei auto.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
207

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
78

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
260

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...