Arestat preventiv, după ce le-a smuls poșetele din mâini unor bătrâne

Arestat preventiv, după ce le-a smuls poșetele din mâini unor bătrâne

Vineri, 13 septembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Botoşani au efectuat o percheziţie domiciliară la locuinţa unui bărbat de 38 de ani din municipiul Botoşani, acesta fiind cercetat pentru comiterea unor infracţiuni de tâlhărie.

În urma probatoriului administrat, a rezultat că în zilele de 9, respectiv 10 septembrie a.c, acesta a sustras, prin smulgere, poşetele aparţinând persoanelor vătămate de 64 şi 68 de ani, în timp ce acestea se aflau pe diferite străzi din municipiul Botoşani, ulterior părăsind în fugă locul faptei.

Cu ocazia percheziţiei, la locaţia vizată au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe mijloace materiale de probă, inclusiv bunuri aparţinând persoanelor vătămate.

La aceeaşi dată, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele bărbatului, iar în cursul aceleiaşi zile instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile.

"Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsuri în consecinţă.

Menţionăm că pe parcursul cercetărilor, persoana vizată beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale stabilite de Codul de Procedură Penală precum şi de prezumţia de nevinovăţie", au precizat reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
198

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
303

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...