APIA Botoșani: Campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020 a fost finalizată

APIA Botoșani: Campania de depunere a cererilor unice de plată pentru anul 2020 a fost finalizată

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)- Centrul judetean Botosani informează că a finalizat în data de 9 iulie a.c. campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2020, în cadrul căreia au fost înregistrate un număr de de 31.988 cereri, pentru o suprafață declarată la plată de 287.324,42 de hectare. 

„Reamintim că perioada de depunere a cererilor unice de plată fără penalizări, s-a desfășurat în intervalul 2 martie - 15 iunie, fiind depuse un număr de 31.777 cereri pentru o suprafață de 285.638,20 hectare, din care 26.266 cereri au fost depuse prin mijloace electronice”, informează APIA Botoșani.

Potrivit sursei citate, în ce privește perioada de depunere a cererilor cu penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere, mai exact intervalul 16 iunie – 9 iulie a.c., au fost înregistrate 211 cereri, pentru o suprafață declarată la plată de 1.686,22 hectare.

Nicio cerere unică de plată depusă după data de 9 iulie nu mai este admisă, mai arată instituția.

În comparație cu anul 2019 la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) -  Centrul judetean Botosani, numărul cererilor a scăzut cu 921 cereri, în timp ce suprafața agricolă a crescut cu 6.835,03 ha, fapt care confirmă tendința de comasare a terenurilor de la an la an.

„Procentul de suprafata inregistrat la APIA Botosani in acest an este 102,44% fata de anul 2019. Prin urmare, și sumele de bani care vor intra in judetul Botosani pentru suprafetele solicitate la plata in acest an vor fi mult mai mari in raport cu cresterea suprafetei solicitate”, spune Bogdan Câmpanu, directorul APIA Botoșani.

Orice suprafață de teren utilizat care este eligibilă pentru finanțare reprezintă o resursă financiară care va susține agricultura botoșăneană și va crește competitivitatea produselor autohtone, aceasta fiind și rațiunea apelurilor repetate ale Centrului Județean Botoșani către potențialii beneficiari ai formelor de sprijin gestionate de APIA de a depune cererile unice de plată, îndemnuri care nu au rămas fără ecou motiv pentru care acțiunile noastre comune s-au bucurat de succes.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul care și-a ucis concubina cu toporul, arestat preventiv

astăzi, 20:48
93

Bărbatul de 56 de ani care și-a ucis concubina, în vârstă de 62 de ani, din comuna Corlăteni, prin lovituri cu toporul, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, adică până ...

Femeie încarcerată la Botoșani, pentru că a vândut un telefon găsit pe stradă

astăzi, 18:27
1041

Păţanie de pomină pentru o femeie de 49 de ani care a găsit pe stradă un telefon mobil pe care s-a gândit să şi-l însuşească. Descoperită de oamenii legii, femeia a fost cercetat...

Undă verde în CL pentru reducerea la jumătate a impozitului pe clădiri datorat de agenții economici pe perioada stării de urgență

astăzi, 18:09
213

În cursul zilei marți, a avut loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Botoșani, în care s-a aprobat proiectul de hotărâre privind acordarea facilităț...