Virusul SARS-COV-2 obligă spitalele din Iași să nu mai primească bolnavii de coronavirus din Botoșani

Virusul SARS-COV-2 obligă spitalele din Iași să nu mai primească bolnavii de coronavirus din Botoșani

Iaşul, închis pentru pacienţii COVID 19 din alte judeţe. Cel puţin aceasta era situaţia ieri, la ora 18, când nu mai exista niciun loc liber la “Boli Infecţioase” sau la spitalele suport. Nici la confirmaţi, nici la Terapie Intensivă. Practic, pentru câteva ore cel puţin, Iaşul a atins punctul critic, scrie ZiaruldeIași.ro.

După o zi, în care au fost raportate 24 de noi cazuri, Institutul Naţional de Sănătate Publică a revenit la 24 de ore cu o veste bombă: 83 de infecţii. Primii după Bucureşti. Numărătoarea reflectă de fapt situaţia din unităţile medicale.

Pe scurt, “situaţia pocneşte, nu mai avem ce şi de unde primi”, a spus un medic din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase. „Suntem imediat după Bucureşti, şi asta pentru încă o zi, dar, în acelaşi timp, nu ne putem compara cu Bucureştiul, ca populaţie. În schimb, nu credeam că vom ajunge la nivel naţional pragul de 2.000 de cazuri zilnice atât de repede, dar nici la nivel local, unde, practic, în acest moment suntem copleşiţi”, a spus prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Mai exact , la “Boli Infecţioase” dar şi la spitalele suport au fost internate în ultimile trei zile 250 de persoane. Şi asta în condiţiile în care, înaintea fluxului mare de cazuri, existau, în fiecare zi, 10 locuri libere. În pofida declaraţiilor managerului Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, în raportările Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, din punct de vedere al paturilor libere pentru bolnavii de COVID 19, lucrurile par constante de cel puţin trei luni. CJSU raportează zilnic 22 de paturi libere, chiar dacă cifra sună oarecum repetitiv.

“Să ai un singur loc la confirmaţi, femei, şi o coadă mare la triaj, e ceva care nu credeam că va fi pe această pandemie. Dar am ajuns la nivel naţional, la peste 2.000, iar noi cu un oraş în top. Nu în ultimul timp, Iaşul, până astăzi (ieri - n.r.), a continuat să primească internări din alte judeţe. Nu ştiu cât mai putem face asta. Mâine (astăzi) vom avea discuţii cu cei de la Spitalul Militar pentru a avea o zonă de confirmaţi aici. Dacă va fi nevoie, vom ajuta cu personal specializat şi aici”, a adăugat Carmen Dorobăţ.

Din punctul de vedere al focarelor depistate recent, DSP a dat asigurări ieri că, la cele 83 de noi cazuri, nu mai există niciunul nou. Unul singur a fost descoperit la Aeroport, unde au fost depistate trei cazuri de infecţie cu noul coronavirus. Unul dintre cei trei confirmaţi pozitiv la testare este Cătălin Bulgariu, directorului Aeroportului. Anterior rezultatului testului, acesta ar fi fost la serviciu, ba chiar mai mult, ar fi participat la două reuniuni de partid (PSD), unde au fost prezente mai multe oficialităţi locale.

Sursa: ZiaruldeIași.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
48

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
134

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1356

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....