Val de îmbolnăviri de Leptospiroză în Nordul Moldovei. Trei cazuri noi la Botoșani și Iași

Val de îmbolnăviri de Leptospiroză în Nordul Moldovei. Trei cazuri noi la Botoșani și Iași

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Botoșani, a fost internat în stare gravă la Secţia de Boli Infecțioase, existând suspiciunea că are leptospiroză.

În urmă cu aproximativ 10 zile, acesta a fost muşcat de un şobolan, în timp ce îşi ajuta mama să care mai multe braţe de lemne în casă pentru a face focul. Bărbatul a încercat să îşi trateze singur rana şi nu a mers la medic, iar microbii s-au răspândit în organism.

A început să se simtă tot mai rău, iar luni seară s-a prezentat la Spitalul Dorohoi, medicii luând decizia să îl transfere de urgenţă la Botoşani. Bărbatul a ajuns la spital cu febă şi dureri musculare, iar medicii au decis să îl supună mai multor investigaţii specifice.

În urma investigațiilor la care a fost supus, medicii au suspicionat că ar avea boala infecțioasă și au decis ca pacientul să fie transferat la secţia de boli infecţioase. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transferat în cursul dimineţii de marţi cu insuficienţă renală şi hepatică.

Alți, doi bărbaţi au ajuns în stare gravă într-un spital din Iaşi. Potrivit medicilor, sursa de infecţie o constituie tot şobolanii.

Doi bărbaţi din Iaşi au fost transportaţi de urgenţă la spital, fiind suspecţi de leptospiroză, boală care se transmite de la şobolani la om.

Starea în care au ajuns cei doi bărbaţi la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” din Iaşi era gravă, prezentând forme avansate de boală şi dezvoltând afecţiuni grave ale mai multor organe. Astfel, le-a fost administrat tratament cu antibiotice. Reprezentanţii Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi spun că, în momentul în care au ajuns la spital, pacienţii erau suspecţi de leptospiroză. În urma analizelor de laborator care s-au efectuat, acest diagnostic a fost confirmat.

„Această bacterie se transmite prin dejecte de şobolani. Pătrunde în organism pe cale cutanată şi pe calea mucoaselor, inclusiv mucoasă conjunctivală (dacă este vorba de a face baie în apă infectată). Problema este că dă complicaţii deosebit de grave, este vorba de insuficienţă renală şi hepato-renală. Boala, din punct de vedere a simptomatologiei, poate sugera şi existenţa altor boli. De aceea este bine de reamintit că o febră, însoţită de o colorare în galben a pielii şi a mucoaselor, trebuie să ridice şi suspiciunea pentru această boală”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O mamă cu șapte copii și doi nepoți a primit încă un moment de SPERANȚĂ din partea pompierilor de la Botoșani. Galerie foto.

astăzi, 14:48
40

Ne plac poveștile frumoase și ne plac oamenii care fac gesturi frumoase. Momentele de acest fel trec în general neobservate, dar rămân mereu în sufletul celor care primesc un...

Mai puține drumuri pentru cei care se pensionează. Ministrul Muncii a anunțat simplificarea procedurilor de pensionare

astăzi, 14:24
163

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat simplificarea procedurilor pentru ieşirea la pensie, precizând că a iniţiat un ordin în acest sens.Potrivit ministrului, Agenţia Na...

Femeie de 62 de ani din Botoșani, găsită fără suflare într-un șanț

astăzi, 13:53
325

O femeie în vârstă de 62 de ani din localitatea Pădureni, județul Botoșani, a fost găsită fără suflare, într-un șanț din sat, luni dimineață. Moartea a survenit pe fondul...