Val de îmbolnăviri de Leptospiroză în Nordul Moldovei. Trei cazuri noi la Botoșani și Iași

Val de îmbolnăviri de Leptospiroză în Nordul Moldovei. Trei cazuri noi la Botoșani și Iași

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Botoșani, a fost internat în stare gravă la Secţia de Boli Infecțioase, existând suspiciunea că are leptospiroză.

În urmă cu aproximativ 10 zile, acesta a fost muşcat de un şobolan, în timp ce îşi ajuta mama să care mai multe braţe de lemne în casă pentru a face focul. Bărbatul a încercat să îşi trateze singur rana şi nu a mers la medic, iar microbii s-au răspândit în organism.

A început să se simtă tot mai rău, iar luni seară s-a prezentat la Spitalul Dorohoi, medicii luând decizia să îl transfere de urgenţă la Botoşani. Bărbatul a ajuns la spital cu febă şi dureri musculare, iar medicii au decis să îl supună mai multor investigaţii specifice.

În urma investigațiilor la care a fost supus, medicii au suspicionat că ar avea boala infecțioasă și au decis ca pacientul să fie transferat la secţia de boli infecţioase. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transferat în cursul dimineţii de marţi cu insuficienţă renală şi hepatică.

Alți, doi bărbaţi au ajuns în stare gravă într-un spital din Iaşi. Potrivit medicilor, sursa de infecţie o constituie tot şobolanii.

Doi bărbaţi din Iaşi au fost transportaţi de urgenţă la spital, fiind suspecţi de leptospiroză, boală care se transmite de la şobolani la om.

Starea în care au ajuns cei doi bărbaţi la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” din Iaşi era gravă, prezentând forme avansate de boală şi dezvoltând afecţiuni grave ale mai multor organe. Astfel, le-a fost administrat tratament cu antibiotice. Reprezentanţii Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi spun că, în momentul în care au ajuns la spital, pacienţii erau suspecţi de leptospiroză. În urma analizelor de laborator care s-au efectuat, acest diagnostic a fost confirmat.

„Această bacterie se transmite prin dejecte de şobolani. Pătrunde în organism pe cale cutanată şi pe calea mucoaselor, inclusiv mucoasă conjunctivală (dacă este vorba de a face baie în apă infectată). Problema este că dă complicaţii deosebit de grave, este vorba de insuficienţă renală şi hepato-renală. Boala, din punct de vedere a simptomatologiei, poate sugera şi existenţa altor boli. De aceea este bine de reamintit că o febră, însoţită de o colorare în galben a pielii şi a mucoaselor, trebuie să ridice şi suspiciunea pentru această boală”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
40

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
170

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...

MasterClass de Bune Maniere și Etichetă Socială cu Artech Wine și Virgil Mănescu

astăzi, 13:22
71

Într-o lume în care interacțiunile sociale și profesionale sunt tot mai importante, dezvoltarea abilităților de comunicare și comportament adecvat devine crucială pentru succesul per...