Val de îmbolnăviri de Leptospiroză în Nordul Moldovei. Trei cazuri noi la Botoșani și Iași

Val de îmbolnăviri de Leptospiroză în Nordul Moldovei. Trei cazuri noi la Botoșani și Iași

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, din județul Botoșani, a fost internat în stare gravă la Secţia de Boli Infecțioase, existând suspiciunea că are leptospiroză.

În urmă cu aproximativ 10 zile, acesta a fost muşcat de un şobolan, în timp ce îşi ajuta mama să care mai multe braţe de lemne în casă pentru a face focul. Bărbatul a încercat să îşi trateze singur rana şi nu a mers la medic, iar microbii s-au răspândit în organism.

A început să se simtă tot mai rău, iar luni seară s-a prezentat la Spitalul Dorohoi, medicii luând decizia să îl transfere de urgenţă la Botoşani. Bărbatul a ajuns la spital cu febă şi dureri musculare, iar medicii au decis să îl supună mai multor investigaţii specifice.

În urma investigațiilor la care a fost supus, medicii au suspicionat că ar avea boala infecțioasă și au decis ca pacientul să fie transferat la secţia de boli infecţioase. Acesta a fost preluat de o ambulanţă şi transferat în cursul dimineţii de marţi cu insuficienţă renală şi hepatică.

Alți, doi bărbaţi au ajuns în stare gravă într-un spital din Iaşi. Potrivit medicilor, sursa de infecţie o constituie tot şobolanii.

Doi bărbaţi din Iaşi au fost transportaţi de urgenţă la spital, fiind suspecţi de leptospiroză, boală care se transmite de la şobolani la om.

Starea în care au ajuns cei doi bărbaţi la Spitalul Clinic „C. I. Parhon” din Iaşi era gravă, prezentând forme avansate de boală şi dezvoltând afecţiuni grave ale mai multor organe. Astfel, le-a fost administrat tratament cu antibiotice. Reprezentanţii Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi spun că, în momentul în care au ajuns la spital, pacienţii erau suspecţi de leptospiroză. În urma analizelor de laborator care s-au efectuat, acest diagnostic a fost confirmat.

„Această bacterie se transmite prin dejecte de şobolani. Pătrunde în organism pe cale cutanată şi pe calea mucoaselor, inclusiv mucoasă conjunctivală (dacă este vorba de a face baie în apă infectată). Problema este că dă complicaţii deosebit de grave, este vorba de insuficienţă renală şi hepato-renală. Boala, din punct de vedere a simptomatologiei, poate sugera şi existenţa altor boli. De aceea este bine de reamintit că o febră, însoţită de o colorare în galben a pielii şi a mucoaselor, trebuie să ridice şi suspiciunea pentru această boală”, a declarat Carmen Dorobăţ, manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Încă un pas: Autobuzele noi aduse la Botoșani, omologate de Autoritatea Rutieră

astăzi, 15:32
95

Liderii municipalității de la Botoșani au anunțat că astăzi, vinri, 3 iulie, s-a mai parcurs o etapă legală obligatorie din procesul de punere în circulație a autobuzelor ISUZU, care vo...

De ce NU este România o societate a cunoașterii

astăzi, 15:03
45

de Ciprian Mihali, filosof, profesor universitar:Domnul Hari Bucur-Marcu face o serie de observații foarte pertinente despre irelevanța cunoașterii (cu deosebire a cunoașterii științifice) &...

Fostul șef al jandarmilor de la Botoșani, colonelul Costică Chițac, a încetat din viață

astăzi, 14:53
611

Colonelul Costică Chițac, fostul comandant al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, a încetat din viață astăzi, după o grea suferință.Fostul comandat al jandarmilor de la ...