Un medic de la Spitalul Județean a lăsat o clinică din străinătate pentru a profesa acasă!

Un medic de la Spitalul Județean a lăsat o clinică din străinătate pentru a profesa acasă!

  Dacă în ultimii ani, mulți medici au ales să plece în străinătate pentru a-și exercita profesia, sunt și unii medici care au procedat invers. Au avut șansa să lucreze într-o clinică din străinătate, dar au ales să lucreze în spitalele din România.

Este și cazul medicului Laurian Radu, șeful blocului operator de la Spitalul Județean Mavromati, care după ce a făcut rezidențiatul peste hotare a decis să se reîntoarcă în țară pentru a profesa.

  “Am plecat în perioada rezidențiatului, nu terminasem formarea mea profesională și m-am dus acolo pentru formare. Am plecat în 2006, încă nu eram în Uniunea Europeană, era foarte greu să pleci atunci și pot zice că am avut un noroc să plec și m-am întors și am ales să îmi desfășor profesia de medic în România unde am toate condițiile. Pot să zic că sunt condiții asemănătoare, nu identice, dar asemănătoare. Mă refer la specialitatea mea, la chirurgie generală. Legat de partea financiară, e adevărat, acolo este altă viață, dar și alte prețuri și costuri ale vieții sociale pe care trebuie să le iei în calcul când vrei să lucrezi în străinătate", a declarat medicul Laurian Radu.

Acesta a mai spus că nu este foarte mare diferență între sistemul medical din România și cel din țări ale Uniunii Europene, cel din România fiind într-o continuă schimbare.

“Nu este mare diferența între sistemele medicale, al nostru se schimbă și încearcă să le ajungă din urmă. E adevărat, sunt cu un pas înaintea noastră, dar nu e singurul domeniu, dar din punct de vedere al chirurgiei generale nu au foarte multe în plus față de noi, ca și dotare", a completat medicul Laurian Radu.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
101

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
262

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
127

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...