Un medic de la Maternitatea Botoșani avertizează: "Secția de neonatologie este o BOMBĂ CU CEAS!" Vezi ce le recomandă viitoarelor mămici!

Un medic de la Maternitatea Botoșani avertizează: "Secția de neonatologie este o BOMBĂ CU CEAS!" Vezi ce le recomandă viitoarelor mămici!

Un medic de la Secția de Obstetrică și Ginecologie Botoșani trage un semnal de alarmă cu privire la o problemă existentă de ceva vreme la nivelul unității spitalicești și care deja este cunoscută, dar care până acum nu și-a găsit rezolvare.

Într-o postare pe contul său de pe o rețea de socializare, medicul neonatolog Eugen Prăjinaru afirmă că “Secția de neonatologie este o bombă cu ceas", din cauza aparaturii învechite, medicul având și un sfat pentru viitoarele mămici. 

Potrivit medicului neonatolog, mai multe aparate au fost propuse pentru casare, pentru că sunt vechi, dar au fost reintroduse în uz, fără autorizație de funcționare.

“Atunci când am afirmat că lucrez cu stetoscopul și o seringă nu am crezut că e chiar atât de groasă. În garda de ieri am avut un caz deosebit care a necesitat investigații pe care nu le-am putut efectua din motivele binecunoscute de toată lumea. În fine, spre norocul copilului a mers totul bine. După care m-am apucat să răsfoiesc toată documentația secției în privința aparaturii și achizițiilor. Am constatat cu stupoare că în afară de incubatoare restul aparatelor sunt ieșite din uz. Fie că sunt foarte vechi, fie le lipsește câte ceva, fie nu au inspecția tehnică și aviz de funcționare. Secția de Neonatologie este o bombă cu ceas. Putea fi mai rău decât cum a fost la Giulești. Unele aparate au fost propuse pentru casare, din motive de antichitate, dar din comoditate au fost reintroduse în uz fără autorizație de funcționare. Referatele făcute pentru achiziții și pentru mentenanță s-au rătăcit undeva prin nu știu ce sertarele de la birouri, poate voit poate nu, toată lumea dă din umeri, nu știu, nu avem bani, etc șamd. Că vorba aia, analiza bună, pacientul mort. Așa că, viitoare mămici, dacă se instalează cumva durerile nașterii înainte de 34 de săptămâni de gestație (atenție! Numărați săptămânile, nu lunile!) nu vă mai obosiți să-l sunați pe ginecologul din Botoșani, că nu are niciun rost. Suiți-vă într-o mașină și fuga la Iași la Maternitatea Cuza Vodă dacă vreți să vă trăiască pruncul. După ce se naște foarte greu se poate transfera și nici nu avem cu ce să-l stabilizăm", a postat medicul Eugen Prăjinaru pe contul său de Facebook.

Nu este pentru prima dată când medicul Părjinaru semnalează problemele din sistemul sanitar.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii din Botoșani în alertă: Sunați la 112 dacă o vedeți pe Maria!

Marţi, 16 Aprilie 2024
233

Marți, în jurul orei 12.00, fata a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.Bobeică Narcisa Maria are următoarele semnalmente: aproximativ 1, 65 m înălț...

Se întâmplă lângă noi: Lecție de istorie, arhitectură și numismatica la Agenția BNR Suceava!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Banca Națională a României (BNR) organizează cea de-a patra ediție a evenimentului „Zilele Porților Deschise”, în zilele de joi,18 aprilie, și vineri,19 aprilie. Pentru a...

Bărbat fără permis de conducere, depistat la volanul unui autovehicul neînmatriculat!

Marţi, 16 Aprilie 2024
70

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control, luni,15 aprilie 2024, pe drumul comunal DC 77 din comuna Dersca, un autovehicul condus de un bărbat de 4...