Medicul Valentina Morcov, despre moartea colegei sale: „Afectarea pulmonară a fost foarte gravă. Ea nu putea să respire fără aparate”

Medicul Valentina Morcov, despre moartea colegei sale: „Afectarea pulmonară a fost foarte gravă. Ea nu putea să respire fără aparate”

Cazul asistentei medicale care a decedat pe 23 mai în cadrul Spitaluilui de Boli Infecțioase din Iași a ridicat mari semne de întrebare privind cauza morții sale pentru că, deși se negativase și practic scăpase de acest virus, ea a pierdut lupta cu viața la trei zile după ce fusese testată negativ.

O explicație a acestui fapt a oferit-o medicul-șef al Secției de Boli Infecțioase Adulți, Valentina Morcov, care a precizat că afectarea pulmonară a asistentei care a murit a fost foarte gravă, fiindu-i afectată și funcția cardiacă.

„Din ce am discutat cu colegii, inclusiv cu medicii de la Iași, am înțeles că afectarea pulmonară a fost foarte gravă. S-a produs o distrucție a țesutului pulmonar și secundar acestor distrucții a apărut și o afectare cardiacă. Ea deja scăpase de viroză, devenise negativă dar efectele acestui virus asupra plămânului au fost atât de importante încât  chiar și după ce a scăpat de această infecție a rămas cu sechele, rămânând dependentă de oxigen. Ea nu putea să respire fără aparate”, a precizat Valentina Morcov.

Medicul botoșănean este uimit de scepticismul unor oameni privind existența virusului și trage un semnal de alarmă referitor la faptul că tratamentele aplicate acestei infecții nu pot garanta și tratarea pacientului.

„Știu că foarte lume nu crede în acest virus și nu pot să-mi imaginez ce e în mintea lor când văd ce se întâmplă. Noi luptăm de aproape trei luni cu infecția asta, am văzut atâtea situații de forme ușoare sau  forme medii dar și severe, forme ale infecției  în care am încercat orice tratament dar nu s-a putut face nimic cum a fost și cazul colegei noastre. S-au încercat tratamente conform ghidurilor, conform studiilor în vigoare dar nu toată lumea reacționează bine la tratament”, a adăugat Valentina Morcov.

(Anca Savel)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O copilă de 13 ani din Botoșani a născut copilul unui tânăr de 25. Procurorii au trimis tatăl în judecată

Vineri, 3 Iulie 2020
802

Un tânăr de 25 de ani din Botoşani a fost trimis în judecată de procurori după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o copilă de 13 ani. Mai mult decât atât fata a r...

Din această seară: Terasele, centrele comerciale și zonele aglomerate din Botoșani vor fi controlate de efective mărite de forțe de ordine

Vineri, 3 Iulie 2020
2321

Pentru prevenirea si limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, începând cu această seara, politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai...

Bătrânul suspect de COVID „fugit” de la „Mavromati” a fost găsit acasă. Care a fost motivul plecării

Vineri, 3 Iulie 2020
509

Botoșăneanul de 82 de ani, suspectat de infecție cu Covid-19, care a părăsit Spitalul Județean fără acordul cadrelor medicale, a fost identificat de către polițiști în localitatea de ...