Lombardia României: 149 de pacienți ai Spitalului Județean Suceava au coronavirus! În plus, peste 100 de cadre medicale trebuie să repete testele după ce acestea au fost încurcate

Lombardia României: 149 de pacienți ai Spitalului Județean Suceava au coronavirus! În plus, peste 100 de cadre medicale trebuie să repete testele după ce acestea au fost încurcate

Într-un comunicat de presă emis astăzi, Spitalul Județean Suceava a anunțat că 149 pacienți internați acum în unitatea medicală au fost descoperiți cu Covid 19.

În total sunt 319 persoane internate iar 168 dintre aceștia suferă de alte afecțiuni. Nouă conducere a  Spitalului Județean Suceava susține că a întreprins demersuri la forurile superioare pentru păstrarea statutului de spital NonCovid, în scopul asigurării actului medical totalitatea pacienților. Același lucru este dorit și de Gheorghe Flutur, președinte CJ Suceava, scrie StiridinBucovina.ro.

Pe de altă parte, managerul Spitalului din Rădăuți susține că la Suceava s-au pompat sume uriașe de bani și doar Spitalul Județean are capacitatea de a trata cazurile cu coronavirus.

În același timp, neregulile de la Spitalul Județean Suceava ies tot mai mult la suprafață. Zeci de probe luate de la asistentele, infirmierele și medicii suspecți de coronavirus au fost încurcate. Sunt peste 100 de cadre medicale în această situație, iar analizele trebuie refăcute.

Zeci de medici, asistente și infirmiere de la Spitalul Județean Suceava trebuie să repete testele pentru coronavirus. Un medic care lucrează în spital a postat pe pagină sa de socializare că s-a ajuns în această situație din cauză faptului că fișele au fost completate greșit.    

 "Aștept cu sufletul la gură rezultatul care nu mai apare. Și ghici ce? În această dimineață, primesc niște liste care insumează 100 cadre medicale, printre care și eu, care trebuie să mergem la retestare. Explicația: teste neconforme, nu au fost completate fișele, nu au putut fi corelate etc.", a scris medicul.

"Recolte s-au făcut și de DSP și recolte s-au făcut și de către spital, personalul spitalului. Deci testele au fost trimise în două locuri diferite. În două puncte de testare. La unele s-au primit rezultat, la unele nu ne vin rezultatele și nu le găsim", spune Elena Trifan, director interimar DSP Suceava.

Secția de urgentă a spitalului Județean Suceava a fost redeschisă, după ce 90 de cadre medicale au fost depistate cu coronavirus.

În același timp, județul Botoșani a început la finele acestei săptămâni să se apere de extinderea epidemiei de coronavirus în partea dreaptă a Siretului, la granișa cu Suceava. Potrivit ultimelor hotărâri ale Grupului de Suport Tehnic la epidemii din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din Botoșani, s-au constituit, începând de joi, 26 martie, filtre operaționale la toate punctele de intrare în județ dinspre Suceava.

Filtrele sunt organizate de personal din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani și al Unităților Militare de pe raza județului Botoșani în vederea verificării accesului vehiculelor și persoanelor care intră în județul Botoșani, a anunțat Centrul Județean de Comunicare din Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suferința unui copil de 6 anișori: De la un accident banal, la confruntarea cu un inamic necruțător!

astăzi, 08:16
128

Părinții s-au alarmat și l-au dus la medic. Pentru că totul s-a întâmplat în timpul pandemiei, așteptarea pentru programare și diagnostic a fost o încercare grea.Dup...

Care este echipa care a vrut să îl ”fure” pe Andone și cum a răspuns antrenorul de la Botoșani!

astăzi, 07:48
358

Bogdan Andone e aproape să reușească o minune la FC Botoșani, formație pe care a preluat-o în iarnă, cu 12 puncte după 21 de etape.“Mi-a zis că mă salvează în decembrie...

După 20 de ani, coșmarul unui infirm obligat să cerșească și în Botoșani s-a terminat! (Video)

astăzi, 07:25
196

Un individ cu dublă cetățenie, română și moldovenească, este suspectat că a forțat o persoană vulnerabilă, cu infirmități grave, să cerșească timp de mai mulți ani.A fost pla...