La noi medicii spun să dăm cu apă și săpun. OMS a extins alerta internațională privind noul coronavirus la cel mai înalt nivel care există

La noi medicii spun să dăm cu apă și săpun. OMS a extins alerta internațională privind noul coronavirus la cel mai înalt nivel care există

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat, vineri, că riscul răspândirii coronavirusului la nivel global este, în prezent, ''foarte ridicat'', aceasta fiind cel mai înalt nivel pe care OMS îl poate declara, potrivit BBC.

Alerta a fost extinsă în urma noilor cazuri de infectare, la nivel global.

"Creşterea numărului de cazuri şi al ţărilor afectate în ultimele zile este în mod clar îngrijorătoare", a declarat şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Directorul Programului de Urgenţe al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţi, Mike Ryan, a anunțat, vineri, că epidemia cu noul coronavirus nu a ajuns la nivelul unei pandemii atâta timp cât țările afectate luptă împotriva noului virus.

"Dacă ne-am confrunta cu pandemie acceptăm, în esență, că fiecare om de pe planetă va fi expus virusului respectiv. Încă nu este cazul unui astfel de anunț", a declarat Ryan.

„Deocamdată nu este vorba despre o răspândire necontrolată a coronavirsului la nivel global şi nu ne confruntăm cu îmbolnăviri severe şi decese pe scară largă în rândul populaţiei. Ceea ce observăm sunt câteva epidemii, în diferite părţi ale lumii”, a subliniat directorul OMS, într-o conferinţă de presă, pe 24 februarie 2020.

În paralel Miniştrii Sănătăţii din statele membre ale Uniunii Europene vor avea o reuniune extraordinară în dimineaţa zilei de 6 martie, la Bruxelles.

Ei se vor întâlnii ″pentru a discuta despre măsurile privitoare la coronavirus″, a anunţat vineri un purtător de cuvânt al Consiliului UE, pe contul său de Twitter, informează Reuters şi AFP.

Coronavirusul a contaminat 815 persoane şi a cauzat 19 decese în ţările UE, în Regatul Unit, Elveţia şi Norvegia, conform datelor furnizate de Centrul european pentru prevenirea şi controlul maladiilor, ce are sediul la Stockholm.

Italia este statul european cel mai afectat, cu 650 de persoane infectate şi 17 decese. Ţara a devenit de o săptămână o platformă de răspândire a Covid-19 în lume. Primele cazuri înregistrate în America latină (Brazilia şi Mexic) şi Africa subsahariană (Nigeria) sunt persoane sosite din peninsula italiană.

Miniştrii sănătăţii europeni au avut deja pe 13 februarie o reuniune extraordinară pe acest subiect, transmite Agerpres.

În timp ce toată planeta pare în alertă ca în fața unui dușman nemaivăzut până acum, la noi, medicii spun să dăm cu apă și săpun.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
549

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
212

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
164

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...