Încep lucrările de modernizare la Ambulatoriul Maternității din Botoșani

Încep lucrările de modernizare la Ambulatoriul Maternității din Botoșani

A fost parcursă încă o etapă în cadrul procesului de implementare a unei investiții importante în infrastructura sanitară județeană, respectiv Proiectul „Modernizarea și Dotarea Ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani a ajuns în faza de demarare a lucrărilor, anunță vicepreședintele CJ Dorin Birta.

În cursul zilei de miercuri, la sediul Consiliului Județean am avut o întâlnire de lucru cu reprezentantul firmei care va executa lucrările de modernizare și am stabilit de comun acord ultimele detaliile tehnice, precum și data de predare a amplasamentului ca fiind 20 iulie.

Proiectul s-a concretizat în urma parteneriatului dintre Județul Botoșani și Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, iar obiectivul general al proiectului este acela de a moderniza și dota Ambulatoriul din cadrul Secției Exterioare Obstetrică-Ginecologie cu dispozitive medicale și elemente de mobilier, care vor contribui în mod direct la îmbunătățirea calității și a eficienței serviciului medical ambulatoriu, precum și la diversificarea investigațiilor ce pot fi realizate la nivelul unității medicale.

Potrivit lui Birta, în urma implementării acestui proiect se va îmbunătăți calitatea infrastructurii de asistență medicală ambulatorie, asigurând cetățenilor un acces sporit și egal la servicii de sănătate.

Prin dotarea ambulatoriului cu aparatură performantă care permite efectuarea unui număr mai mare de investigații decât în prezent, într-un timp mai scurt și cu o acuratețe mai ridicată,se vor obține reducerea numărului de spitalizări pentru pacienții care nu necesită îngrijire medicală sau supraveghere permanentă precum și scăderea timpului de diagnosticare.

„Îmbunătățirea permanentă a infrastructurii județene de sănătate, asigurarea accesului la investigații și tratamente de bună calitate pentru toți cetățenii județului Botoșani, a reprezentat întotdeauna o prioritate pentru Consiliul Județean Botoșani. Sper ca la finalul acestui proiect, toate persoanele care se vor adresa ambulatoriului din cadrul Secției Exterioare Obstetrică - Ginecologie, să poată spune că au primit servicii medicale dintre cele mai bune”, a subliniat Dorin Birta, vicepreședinte al CJ Botoșani.

Valoarea totală a contractului este de 3.548.146,46 lei, termenul de finalizare a proiectului este 31 martie 2021, iar în urma discuțiilor, reprezentantul constructorului și-a exprimat încrederea că lucrările pot fi finalizate până la sfârșitul lunii decembrie 2020.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un căruțaș a fost încătuşat şi internat la Psihiatrie după ce a făcut scandal şi s-a luat la ceartă cu poliţiştii

astăzi, 12:16
81

Un bărbat de 70 de ani a fost amendat cu peste 2000 de lei, încătuşat şi internat la Psihiatrie după ce a făcut scandal şi s-a luat la ceartă cu poliţiştii, în momentul în ...

Destinul frânt al unei „pancarte”

astăzi, 10:52
7879

Pandemia de coronavirus a avut și ea efectele ei pozitive. A scos la iveală umanitatea din noi, dorința de a ajuta și de a ne implica mai mult în cazurile sociale prezente frecvent în ...

Peste o treime din Uvertura este închisă de pandemie. Veniturile din chirii au scăzut cu 53%

astăzi, 10:29
241

Uvertura Mall, centru comercial din Botoşani aflat în reorganizare juridică, a încasat în primul semestru din 2020 venituri din chirii cu 53% mai mici faţă de aceeaşi perioadă ...