„Imagistica Sportivă”, tema abordată de medici botoșăneni, de Ziua Internațională a Radiologiei

„Imagistica Sportivă”, tema abordată de medici botoșăneni, de Ziua Internațională a Radiologiei

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a judeţului Botoșani, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență „Mavromati“, organizează vineri, 8 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00, la sediul DSP Botoșani, activităţi de celebrare a Zilei Internaţionale a Radiologiei cu tema „Imagistica Sportivă“.

Printre tematicile alese campania are în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la:

1.     Potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale;

2.     Rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale;

3.     Standardele educaţionale şi profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

Campania are ca scop evidenţierea rolului esenţial pe care specialiştii din domeniul imagisticii îl joacă în detectarea, diagnosticul şi managementul bolilor musculo-scheletale, aceştia contribuind la creşterea calităţii tratamentului acestor pacienţi.

Obiectivele campaniei sunt creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum şi îmbunătăţirea înţelegerii poziţiei pe care medicii şi tehnicienii radiologi îl ocupă în procesul de acordare a îngrijirilor de sănătate.

Cu acest prilej, Direcția promovează sloganul campaniei mondiale „Să sărbătorim împreună!” şi sloganul campaniei naţionale „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”, împreună cu materialele elaborate de CNEPSS-CRSP Cluj.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, asigură coordonarea la nivel naţional a acestei campanii.

La nivel judeţean, coordonarea este asigurată de Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VIDEO: Un film exploziv cu un botoșănean! Managerul de la Institutul Socola către o angajată: "Rade-o de aici"!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
508

”Ziarul de Iaşi” a intrat în posesia unei înregistrări care arată modul în care se comportă Gabriel Oprişanu, botoșăneanul care a ajuns manager al Institutului de ...

Radu Roșu, antrenorul CSM Botoșani, după victoria de la Galați: "Obiectivul nu mai pare greu de atins!"

Vineri, 15 Noiembrie 2019
253

CSM Botoșani și-a asigurat, în mare parte, prezența la turneul de baraj, însă nu acesta este obiectivul echipei. Promovarea în Liga Zimbrilor este marele vis al echipei moldave, ...

CIVILIZAȚIE! Fotografierea sub fustele femeilor și a victimelor accidentelor rutiere devine infracțiune în Germania!

Vineri, 15 Noiembrie 2019
248

”Upskirting-ul” sau realizarea de fotografii pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul de la Berlin, la câteva l...