De săptămâna viitoare cazurile asimptomatice vor fi monitorizate la domiciliu de medicii de familie

De săptămâna viitoare cazurile asimptomatice vor fi monitorizate la domiciliu de medicii de familie

Cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice vor rămâne la domiciului sub supravegherea medicului de familie, iar când apare simptomatologia vor fi duşi în unităţile spitaliceşti, a anunțat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

 „Avem o ordonanţă de urgenţă în pregătire, astfel încât cazurile oligosimptomatice sau asimptomatice să rămână la domiciului sub supravegherea medicului de familie, urmând ca mijloacele de transport de la DSU să îi ia programat pentru investigaţii suplimentare paraclinice. În momentul în care apare simptomatologie, ei sunt duşi în unităţile spitaliceşti”, a explicat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii precizează că ordonanţa de urgenţă va fi aprobată săptămâna viitoare și va intra în vigoare imediat după publicare.

„Medicii de familie, prin contracte separate, suplimentare cu casele de asigurări, pot face o monitorizare, o telemedicină sau pot presta servicii medicale pentru anchete epidemiologice sau recoltări”, mai arată Tătaru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
267

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
452

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
138

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...