Botoșani: 49 de cadre medico – sanitare așteaptă rezultatele testului după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată COVID. Alți 2000 de oameni sunt în izolare la domiciliu.

Botoșani: 49 de cadre medico – sanitare așteaptă rezultatele testului după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată COVID. Alți 2000 de oameni sunt în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani a anunțat că până astăzi, 26 martie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani sunt în carantină instituționalizată 141 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

De asemenea, alte 1844 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, a mai adăugat Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

“Direcția de Sănătate Publică Botoșani a efectuat o anchetă epidemiologică în urma prezenței în Spitalul Județean Mavromati Botoșani și în Spitalul Municipal Dorohoi a unei persoane confirmată ulterior cu virusul covid 19. S-a stabilit că aceasta a intrat în contact cu 49 de cadre medico - sanitare și 5 contacți din familie. Toate persoanele sunt asimptomatice, însă au fost testate în vederea identificării prezenței virusului”, a explicat astăzi Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
16

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
54

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
160

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...