Botoșani: 49 de cadre medico – sanitare așteaptă rezultatele testului după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată COVID. Alți 2000 de oameni sunt în izolare la domiciliu.

Botoșani: 49 de cadre medico – sanitare așteaptă rezultatele testului după ce au intrat în contact cu o persoană confirmată COVID. Alți 2000 de oameni sunt în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Comunicare Botoșani a anunțat că până astăzi, 26 martie, potrivit datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Botoșani sunt în carantină instituționalizată 141 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19.

De asemenea, alte 1844 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală, a mai adăugat Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

“Direcția de Sănătate Publică Botoșani a efectuat o anchetă epidemiologică în urma prezenței în Spitalul Județean Mavromati Botoșani și în Spitalul Municipal Dorohoi a unei persoane confirmată ulterior cu virusul covid 19. S-a stabilit că aceasta a intrat în contact cu 49 de cadre medico - sanitare și 5 contacți din familie. Toate persoanele sunt asimptomatice, însă au fost testate în vederea identificării prezenței virusului”, a explicat astăzi Centrul Județean de Comunicare Botoșani.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

65 de candidaţi s-au înscris pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Județean Mavromati ca să lupte cu Covid - 19

astăzi, 20:19
648

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au scos la concurs 20 de posturi de asistenţi medicali debutanţi, cu postliceală, 20 de infirmieri şi cinci îngrijitori.Ceea ce a atras do...

Efectele nevăzute ale izolării. Violență domestică în creștere, dar mai puțin semnalată. „Cum să sun la ambulanță, când la spital sunt cazuri de coronavirus?”

astăzi, 19:08
348

Nu există niciun manual care să le spună guvernanților ce consecințe vor avea măsurile de carantină și izolare. Liniștea, străzile goale, viețile puse pe pauză amenință nu doar cu un val...

Dosarul medicului infectat cu Covid, care și-a sfidat colegii din Spitalul Județean, a fost preluat de Parchet

astăzi, 18:44
1474

Miercuri, 8 aprilie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a preluat dosarul penal privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la un m...