Apel la botoșăneni! Spitalul Judeţean Botoșani în criză: “În ultima perioadă au fost extrem de multe evenimente neplăcute. Suntem în impas din punct de vedere al necesarului de sânge”

Apel la botoșăneni! Spitalul Judeţean Botoșani în criză: “În ultima perioadă au fost extrem de multe evenimente neplăcute. Suntem în impas din punct de vedere al necesarului de sânge”

Botoşănenii care chiar vor să facă o faptă bună sunt chemaţi de medici la donare de sânge. În criză tot mai mare de sânge, Spitalul Judeţean s-a alăturat campaniei iniţiate de Patriarhie şi CTS Botoşani.

Campania “Donează sânge, salvează o viață” a Patriarhiei Române se desfășoară până pe 27 noiembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botosani.

Campania a început în Aprilie 2013 la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, iar la Botoșani se desfășoară pentru prima dată, chiar într-o perioadă când criza de sânge din spital pare tot mai accentuată.

„Fac un apel la colegii din spital și toți cei care vor să ajute, că sunt așteptați cu brațele deschise la Centrul de transfuzii, pentru că suntem într-un impas din punct de vedere al necesarului de sânge. În ultima perioadă au fost extrem de multe evenimente neplăcute din punct de vedere chirurgical, care necesită sânge și atunci cu ocazia asta chiar vreau să-i rog pe toți cei care au posibilitatea să dea curs invitației în cadrul acestei campanii, dar și după, pentru a reface stocurile de sânge, extrem de necesar pentru activitatea medicală și salvarea vieților”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veselie la DSP: cresc sporurile de risc epidemiologic cu 30 - 40% din salariul de bază

Vineri, 7 August 2020
264

Directorii DSP din toată țara vor primi un spor de risc epidemiologic de 40% din salariul de bază, în timp ce inspectorii sanitari vor primi un spor de 30%, după ce Guvernul a majorat astăz...

Federația Română de Handbal a stabilit calendarul turneului de promovare a CSM Botoșani în prima divizie a handbalului românesc

Vineri, 7 August 2020
149

Federația Română de Handbal (FRH) a convocat într-o ședință oficialii cluburilor ce vor evolua în prima divizie în anul următor, dar și oficialii celor 4 formații ce vo...

Un nou accident rutier, la intrarea în localitatea Roșiori

Vineri, 7 August 2020
4055

Un nou accident rutier a avut loc vineri la Botoșani, chiar la intrarea în localitatea Roșiori.Pompierii botoșăneni au fost solicitați în urma cu puțin timp să intervină pentru...