Apel la botoșăneni! Spitalul Judeţean Botoșani în criză: “În ultima perioadă au fost extrem de multe evenimente neplăcute. Suntem în impas din punct de vedere al necesarului de sânge”

Apel la botoșăneni! Spitalul Judeţean Botoșani în criză: “În ultima perioadă au fost extrem de multe evenimente neplăcute. Suntem în impas din punct de vedere al necesarului de sânge”

Botoşănenii care chiar vor să facă o faptă bună sunt chemaţi de medici la donare de sânge. În criză tot mai mare de sânge, Spitalul Judeţean s-a alăturat campaniei iniţiate de Patriarhie şi CTS Botoşani.

Campania “Donează sânge, salvează o viață” a Patriarhiei Române se desfășoară până pe 27 noiembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Botosani.

Campania a început în Aprilie 2013 la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, sub supravegherea Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, iar la Botoșani se desfășoară pentru prima dată, chiar într-o perioadă când criza de sânge din spital pare tot mai accentuată.

„Fac un apel la colegii din spital și toți cei care vor să ajute, că sunt așteptați cu brațele deschise la Centrul de transfuzii, pentru că suntem într-un impas din punct de vedere al necesarului de sânge. În ultima perioadă au fost extrem de multe evenimente neplăcute din punct de vedere chirurgical, care necesită sânge și atunci cu ocazia asta chiar vreau să-i rog pe toți cei care au posibilitatea să dea curs invitației în cadrul acestei campanii, dar și după, pentru a reface stocurile de sânge, extrem de necesar pentru activitatea medicală și salvarea vieților”, a declarat medicul Bogdan Alexandroaie, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgenţă.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii, la Botoșani

astăzi, 18:23
394

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) au raportat deja pe ultima săptămână patru cazuri de gripă, diagnosticate după semnele clinice ale bolii.Dintre cele patru persoa...

Ranitidina, retrasă de la vânzare din farmaciile din România

astăzi, 16:12
476

Medicamentele pentru stomac care conțin ranitidină sunt interzise la vânzare în farmaciile din România, ca urmare a unei decizii a Agenție Naționale a Medicamentului.Decizia ...

Sofia Vicoveanca și Daniela Condurache cântă cu ,,Rapsozii Botoșanilor “ pe 24 ianuarie pe esplanada Palatului Administrativ de la Botoșani

astăzi, 15:40
293

Orchestra Populară ,,Rapsozii Botoșanilor“ a anunțat astăzi că invită publicul botoșănean în data de 24 ianuarie 2020, la orele 13.00, la un spectacol extraordinar de muzică popul...