Votul cetățenilor români din străinătate din acest an pentru alegerile prezidențiale nu va mai fi semnificativ!

Votul cetățenilor români din străinătate din acest an pentru alegerile prezidențiale nu va mai fi semnificativ!

Votul cetățenilor români din străinătate din acest an pentru alegerile prezidențiale ar putea fi nesemnificativ, și asta pentru că doar ceva mai mult de 40 de mii de oameni s-au înscris ventru a vota în străinătate.

Termenul pentru înscriere la vot la alegerile prezidenţiale pentru românii din Diaspora s-a încheiat ieri seară și doar un număr de 41.003 de români au optat pentru votul prin corespondenţă, în timp ce 38.944 români din străinătate s-au înscris pentru votul la secţie.

Românii care își doreau să voteze în străinătate la alegerile pentru Preşedintele României s-au putut înregistra ca alegători în străinătate prin intermediul unui formular online, până duminică, 15 septembrie, ora 24.00 pe www.votstrăinatate.ro.

Inițial termenul fusese stabilit pentru data de 12 septembrie, dar Guvernul a adoptat, joi, o ordonanţă de urgenţă care viza extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Covor asfaltic nou turnat pe drumul județean din Copălău (Foto)

astăzi, 11:18
15

După ce în toamnă a fost refăcută fundația drumului, ieri s-au finalizat lucrările de reabilitare prin turnarea de covor asfaltic pe DJ208H, în Copălău, pe sectorul cuprins î...

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
119

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
400

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...