Un fost jurnalist botoșănean, candidat pentru Primăria municipiului Iași

Un fost jurnalist botoșănean, candidat pentru Primăria municipiului Iași

Un fost jurnalist originar din Dorohoi, județul Botoșani, este unul dintre candidații pentru Primăria municipiului Iași, din partea PLUS. Anunțul a fost făcut de către liderul partidului, Dacian Cioloș.

Este vorba despre Liviu Iolu, în vârstă de 38 de ani, originar din Dorohoi, cel care fost purtător de cuvânt al Guvernului României condus de Dacian Cioloș și consilier de stat pe probleme de comunicare la Cancelaria prim-ministrului din 4 martie 2016 până pe 4 ianuarie 2017.

„Cu Liviu Iolu am avut ocazia și plăcerea să colaborez la Guvern, a fost purtătorul de cuvânt al Guvernului din 2015-2016 și după ce am terminat mandatul la Guvern, Liviu avea de ales: să se întoarcă în presă cu competența pe care o câștigase la Guvern, dar a decis să rămână în continuare în proiectul civic și apoi în proiectul politic pe care l-am lansat”, a declarat Dacian Cioloș, în cadrul unei conferințe de presă.

Liviu Iolu:

Și-a început cariera în anul 2000 la revista Opinia studențească din Iași și TVR Iași, iar din 2004 până în 2011 a scris la Evenimentul zilei și a publicat, ocazional, în revista Dilema veche.

Este absolvent de Jurnalism și Științele Comunicării al Universității ”Al. I. Cuza din Iasi” și s-a perfecționat la École Supérieure de Journalisme de Lille și Erasmushogeschool Brussel.

Are în palmares mai multe premii profesionale pentru reportaj și expresivitate jurnalistică acordate de Clubul Român de Presă (CRP), Freedom House sau World Vision.

În 2008 a primit Marele Premiu pentru presă scrisă al Clubului Român de Presă pentru seria de articole ”Arestați de aliați”. Ancheta, publicată în luna februarie din 2007, a dus la demiterea ministrului de externe din acea perioadă, Mihai Răzvan Ungureanu. Ulterior, în 2012, a lucrat pentru o lună (20 martie - 27 aprilie) ca purtător de cuvânt al ministrului muncii din Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. În a doua jumatate a anului 2016 a ocupat pozitia de purtator de cuvant al guvernului Dacian Cioloș.

O altă investigație, a cărei periodă de documentare s-a derulat pe parcursul a mai multor ani, a condus la descoperirea lui Daniel Ceaușescu, nepotul fostului dictator Nicolae Ceaușescu, fugit în SUA cu mama sa înainte de Revoluția din 1989.

Jurnalistul se află printre reporterii care au vizitat orașul Prîpeat‎‎ și a publicat o serie de reportaje document la comemorarea a 20 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobîl.

Din septembrie 2012 până în martie 2016 a fost editorialist al cotidianului Adevărul și coordonator al televiziunii online Adevărul Live. În 2016, a renunțat la statutul de jurnalist, pentru a îmbrățișa Relațiile Publice.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași 2-1! Marius Croitoru, locul 3, în primul sezon de antrenorat! VIDEO

Luni, 24 Februarie 2020
990

Derby-ul Moldovei s-a jucat luni, de la ora 20:00. Aproximativ 1500 de suporteri au asistat la un derby cu o miză minimă.FC Botoșani a avut lovitura de deschidere. Tot FC Botoșani a avut și p...

Tânăr „drogat” cules de pe stradă. Polițiști au chemat ambulanța

Luni, 24 Februarie 2020
685

Polițiștii locali din cadrul serviciului ordine publică au desfășurat activități pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță pe raza municipiului Botoșani.Astfel, vineri, &icir...

Tânăr din județ, amendat pentru o țigară fumată în parc

Luni, 24 Februarie 2020
849

Patrula Poliției locale care acționa în zona parcului Mihai Eminescu, din municipiul Botoșani, a intervenit vineri, în jurul orei 15.50, în parcul de  joacă pentru copii din...