Speriați că le trimite datele la Fisc, din 10 milioane, doar 30 de mii de români din străinătate s-au înscris la votul pentru alegerile prezidențiale!

Speriați că le trimite datele la Fisc, din 10 milioane, doar 30 de mii de români din străinătate s-au înscris la votul pentru alegerile prezidențiale!

Dacă ministrul finanțelor PSD, Orlando Teodorovici, a avut, sau nu, o strategie care privea oprirea românilor din străinătate să meargă la vot e greu de probat!  

Cert este însă că anunțul ministrului finanțelor PSD, Orlando Teodorovici, precum că românii din străinătate vor fi urmăriţi fiscal prin Spaţiul Privat Virtual, iar Ambasadele şi consulatele, obligate să îi identifice și să îi raporteze la ANAF, anunț retractat apoi, a produs efecte incredibile!

Astăzi, Miercuri, este ultima zi de înscriere a românilor din străinătate la votul pentru alegerile prezidențiale pe www.votstrainatate.ro, iar până acum, din cei aproape 10 milioane de români din străinătate, doar puțin peste 30.000 s-au înscris pentru a merge la vot!

Pentru votul prin corespondență sunt, până acum, 32.100 de cereri, iar pentru votul în secții sunt 30.397, potrivit site-ului www.votstrainatate.ro.

Alegătorii care doresc să voteze în străinătate, la alegerile prezidențiale din noiembrie, se pot înregistra ca alegători în străinătate, prin intermediul unui formular on-line, până cel mai târziu la data de 11 Septembrie 2019, ora 23:59:59.

Cetățenii români din diaspora se pot înscrie pe acest portal completând un formular.

În prezent se vorbește despre faptul că Guvernul ar putea adopta, joi, o ordonanță de urgență, pentru extinderea termenului de înscriere la vot al românilor din străinătate, de la 11 la 15 septembrie, au declarat și surse guvernamentale pentru Mediafax.

Legislația electorală s-ar modifica astfel încât „la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 (...) termenul de înregistrare ca alegător în străinătate se împlinește la data de 15 septembrie 2019”.

Tot până pe 15 septembrie se va prelungi și termenul de înregistrare ca alegător prin corespondență. Potrivit expunerii de motive, ordonanța de urgență vine în contextul evitării repetării incidentelor grave produse la secţiile de votare din străinătate la scrutinele din 26 mai 2019.

Un alt scop al actului normativ este acela al constatării că termenul prevăzut în prezent de înscriere la vot al românilor din Diaspora este insuficient.

Singurele cifre care nu sunt făcute publice în această ecuație este că peste 70% din cetățenii plecați astăzi în străinătate sunt victime ale sistemului bancar și financiar din România, își au conturile blocate de ani de zile, sunt hăituiți de bănci, ANAF sau executorii judecătorești...  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Maeștrii în informatică de la „Laurian”, nominalizați ca cetățeni de onoare ai municipiului Botoșani

astăzi, 19:56
414

Profesorul din Botoșani care coordoneză loturile naționale în cadrul olimpiadelor internaționale de informatică de doi ani, după alți cinci în care a coordonat lotul de seniori, și elevul cu...

În acest weekend: „Frumoasa și bestia”, pe scena Teatrului pentru Copii

astăzi, 18:56
52

Duminică, 22 septembrie a.c., de la orele 11:00 şi 12:30, boto;[nenii sunt a;teptaí la Teatrul „Vasilache”, unde pot viziona spectacolul „Frumoasa şi Bestia“, &i...

A murit regizorul Alexandru Darie

astăzi, 18:41
346

Regizorul Alexandru Darie, managerul Teatrului Bulandra, s-a stins din viață miercuri, la vârsta de 60 de ani. Era internat în stare gravă la Spitalul Fundeni din București, ...