Senatorul PSD Lucian Trufin: „Eu nu votez un proiect de lege al Guvernului plin de abuzuri împotriva românilor”

Senatorul PSD Lucian Trufin: „Eu nu votez un proiect de lege al Guvernului plin de abuzuri împotriva românilor”

Comunicat:

​Decizia Curții Constituționale din 25 iunie a fost una clară: izolarea și carantinarea pot fi aplicate doar prin lege, nicidecum printr-un ordin de ministru. Lăsată fără instrumentul prin care a restricționat abuziv drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor și incapabilă să țină sub control răspândirea virusului Covid-19, actuala guvernare s-a prezentat în Parlament cu un proiect de lege făcut pe genunchi prin care se reglementează măsurile de carantinare și izolare pentru prevenirea răspândirii bolilor infectocontagioase.

Senatorul PSD Lucian Trufin s-a arătat consternat de forma ambiguă a proiectului propus de Guvernul liberal, care a fost adoptat de Camera Deputaților și se află în prezent în Senat și și-a exprimat intenția de a nu vota inițiativa care încalcă drepturile constituționale ale românilor.

„Eu, Lucian Trufin, senator ales în circumscripția electorală nr. 7 Botoșani  NU VOTEZ un proiect de carantinare a românilor, așa cum vrea PNL-ul lui Orban & CO. Domnilor guvernanți, noi PSD-ul suntem mereu de vină? Crește numărul de infectați cu Covid-19 și conform tradiției, PSD-ul a contribuit la această stare de fapt? Cei care au Guvern și instituții menite să impună respectarea legii, prevenirea și combaterea situațiilor de criză, cum este cea cu epidemia de Covid-19, nu sunt trași la răspundere, atâta vreme cât poate fi găsit cu ușurință un țap ispășitor.”

În opinia parlamentarului botoșănean, jocul politic stupid făcut de PNL are repercusiuni asupra românilor, care au ajuns din păcate, să fie tratați în mod discriminatoriu de Uniunea Europeană.

„Liberalii joacă un joc cinic, pe pielea românilor. Au scăpat de sub control epidemia de Covid-19 și vor acum să scoată cu mâna parlamentarilor PSD cartoful fierbinte al incompetenței lor!! Noi, senatorii PSD împreună cu membrii social democrați din Comisia Juridică vrem o Românie liberă și responsabilă, iar proiectul trebuie să fie modificat pentru a le garanta românilor și în special botoșănenilor mei respectarea drepturilor constituționale!”, a mai spus el.

Senatul va relua astăzi dezbaterile la proiectul de lege privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, pentru a fi lămurite o serie de aspecte juridice, pentru care PSD a cerut clarificări.

Sper ca românii să vadă că PSD este corect, responsabil și îi apără de incompetenți! De aceea, nu vom vota acest proiect de lege până când nu ne asigurăm că  legea este în favoarea românilor și nu un instrument politic și de coerciție a actualei guvernări”, a mai declarat senatorul PSD.    

(Comunicat de presă emis de către senatorul PSD Lucian Trufin)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
456

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
59

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
77

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...