Reacția unui deputat după accidentul de pe Bulevard. „Mi se pare inacceptabil. Montați camere video în mai multe zone din oraș”

Reacția unui deputat după accidentul de pe Bulevard. „Mi se pare inacceptabil. Montați camere video în mai multe zone din oraș”

Comunicat:

În urma accidentului rutier de pe 1 iunie din Bulevardul Mihai Eminescu, trebuie să conștientizăm că sunt multe accidente pe care le putem evita dacă respectăm legea, vieți pe care le-am putea salva, dar pe lângă ceea ce trebuie să facă fiecare din noi, trebuie să intervină ferm și autoritățile pentru siguranța cetățenilor.

Am o mâhnire personală și mi se pare inacceptabil, când văd ceea ce s-a întâmplat la Botoșani de 1 iunie, oameni care au ajuns la spital din cauza inconștinței și sfidării unui individ. În presă, pe rețelele de socializare s-au tot scris comentarii despre unii indivizi certați cu legea, care se întâlnesc prin parcările orașului, ale supermarketurilor sau prin diferite zone din oraș, consumă alcool sau alte substanțe, iar mai apoi își arată puterea autovehiculelor spre neliniștea locuitorilor pașnici și civilizați. Nu pot să înțeleg de ce nimeni nu a luat atitudine, de ce nu se organizează misiuni de patrulare pentru a fi evitate aceste drame și de a se stopa aceste petreceri.

Nu se mai poate să tolerăm ca parcurile în care ar trebui să se joace copiii noștri și să fie o oază de liniște pentru noi toți, să fie ocupate de către acești individizi. Se adună acolo beau, fumează, strigă, înjură, poate consumă și unele substanțe interzise ce îi determină spre un astfel de comportament. Poliția vine doar dacă e chemată de către cetățeni. De cele mai multe ori, polițiștii sunt ocupați să legitimeze oamenii cinstiți, să le verifice declarațiile, iar când îi văd pe acești golani fac stânga-împrejur.

Prefectul, Primarul, par străini de ceea ce se întâmplă în orașul lor! Montați camere video performante și funcționale în mai multe zone din oraș, puneți limitatoare de viteză pe mai multe străzi, faceți ceva!!! Trebuie să ținem cont de toate părerile oamenilor, dar cel mai mult trebuie să ținem cont de realitate. Nu se mai poate să nu intervenim deloc și să îi tolerăm pe acești indivizi cu tupeu incredibil la adresa oamenilor legii și nu numai! Botoșaniul are și un Secretar de Stat în MAI, dar este mai precocupat să emită comunicate politicie în loc să organizeze acțiuni de stopare a acestor drame! Avem mult prea mulți oameni care mor pe străzi în accidente rutiere, mult prea mulți oameni care nu plătesc amenzi. Poliția le dă amenzi, dar ei le aruncă la coș, convinși că nu pățesc nimic și oricum considerându-se peste lege. Sunt prea multe vieți pe care le-am putea salva, dar trebuie să intervenim ferm pentru siguranța cetățenilor, chiar dacă vor exista 2-3 nemulțumiți.

(Comunicat de presă emis de către depuattul PSD Costel Lupașcu)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O copilă de 13 ani din Botoșani a născut copilul unui tânăr de 25. Procurorii au trimis tatăl în judecată

Vineri, 3 Iulie 2020
818

Un tânăr de 25 de ani din Botoşani a fost trimis în judecată de procurori după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o copilă de 13 ani. Mai mult decât atât fata a r...

Din această seară: Terasele, centrele comerciale și zonele aglomerate din Botoșani vor fi controlate de efective mărite de forțe de ordine

Vineri, 3 Iulie 2020
2354

Pentru prevenirea si limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, începând cu această seara, politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai...

Bătrânul suspect de COVID „fugit” de la „Mavromati” a fost găsit acasă. Care a fost motivul plecării

Vineri, 3 Iulie 2020
516

Botoșăneanul de 82 de ani, suspectat de infecție cu Covid-19, care a părăsit Spitalul Județean fără acordul cadrelor medicale, a fost identificat de către polițiști în localitatea de ...