Răzvan Rotaru: „PNL a lăsat firmele de construcții fără apărare în lupta cu pandemia de coronavirus! Guvernul trebuie să introducă creditele de producție!

Răzvan Rotaru: „PNL a lăsat firmele de construcții fără apărare în lupta cu pandemia de coronavirus! Guvernul trebuie să introducă creditele de producție!

Comunicat:

Deputatul social-democrat botoșănean Răzvan Rotaru atrage atenția Guvernului Orban asupra necesității de a oferi în regim de urgență credite de producție pentru firmele de construcție care nu mai pot supraviețui în contextul generat de criza coronavirusului.

„Firmele de construcții, și nu numai acestea intră în faliment. E obligatoriu ca Guvernul Orban să vină rapid cu  credite de producție pentru firmele de construcții și pentru toate companiile românești afectate în această perioadă. Acestea nu vor mai putea achiziționa materiale de construcții la termen, plățile se vor face în avans și va fi imposibil să își ducă proiectele la bun sfârșit. Dacă constructorii nu sunt sprijiniți acum, se va genera un efect de domino și vor da faliment toată industria din acest domeniu, inclusiv cei care se ocupă cu producția și distribuția materialelor de construcții! Dacă nu sunt în stare liberalii să ia aceste măsuri urgente, eu și colegii mei inițiem lege în Parlament și votăm rapid introducerea creditelor de producție pentru antreprenorii din acest domeniu și din toate sectoarele afectate de pandemia de COVID-19”, a declarat Răzvan Rotaru.

PSD a venit cu legi clare pentru salvarea angajaților și companiilor și continuă să o facă din Parlament!

PSD va da urgent votul în Parlament pentru legea care prevede suspendarea, la cerere, a ratelor bancare pentru firme și populație și a legii prin care se plafonează prețurile la medicamente și alimente de bază. PSD va continua să vină cu legi în Parlament prin care să susțină toate sectoarele economice afectate de pandemia de coronavirus și toate categoriile sociale și profesionale! PSD știe ce e de făcut! PSD nu abandonează! PSD e alături de români!

„E vremea măsurilor ferme, decisive, așa cum se întâmplă în cele mai multe state europene, nu a jumătăților de măsură, cum face guvernul Orban. PSD acționează în interesul românilor! PSD nu mai poate lăsa soarta românilor la cheremul Guvernului Orban, care deși e la guvernare de 5 luni, abia acum analizează și ia unele măsuri incipiente, dar fără efecte! PSD a depus legea de plafonare a prețurilor la raft pentru medicamente, echipamente medicale, la costul de producție. PSD a propus în aceeași lege plafonarea prețurilor la alimentele de bază care fac parte din coșul minim de consum lunar. Nu putem să îi lăsăm de izbeliște românii care au credite la bănci! De aceea am inițiat și legea de suspendare până la finalul anului a plății creditelor bancare și a dobânzilor aferente, pentru firme și populație. Facem tot ce putem și tot ce ține de noi din Parlament”, a subliniat deputatul PSD.

(Comunicat de presă emis de organizația județeană a PSD din Botoșani)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

65 de candidaţi s-au înscris pentru posturile de asistenţi medicali la Spitalul Județean Mavromati ca să lupte cu Covid - 19

Miercuri, 8 Aprilie 2020
2203

Reprezentanții Spitalului Județean Mavromati au scos la concurs 20 de posturi de asistenţi medicali debutanţi, cu postliceală, 20 de infirmieri şi cinci îngrijitori.Ceea ce a atras do...

Efectele nevăzute ale izolării. Violență domestică în creștere, dar mai puțin semnalată. „Cum să sun la ambulanță, când la spital sunt cazuri de coronavirus?”

Miercuri, 8 Aprilie 2020
831

Nu există niciun manual care să le spună guvernanților ce consecințe vor avea măsurile de carantină și izolare. Liniștea, străzile goale, viețile puse pe pauză amenință nu doar cu un val...

Dosarul medicului infectat cu Covid, care și-a sfidat colegii din Spitalul Județean, a fost preluat de Parchet

Miercuri, 8 Aprilie 2020
4562

Miercuri, 8 aprilie a.c., Parchetul de pe lângă Tribunalul din Botoşani a preluat dosarul penal privind infracţiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, referitor la un m...